Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe productie- en voorraadlocatie maakt verdere groei voor badmeubelproducent mogelijk
Nieuwe Fiori wastafels (Thebalux keramiek).

Nieuwe productie- en voorraadlocatie maakt verdere groei voor badmeubelproducent mogelijk

Afgelopen jaar zijn de 3.000 vierkante meter van de drie bestaande locaties op het bedrijventerrein vervangen door 6.000 vierkante meter op één locatie, met de optie tot verdere uitbreiding in de toekomst. Ook de vraag vanuit het buitenland speelde daarin een rol, vertellen manager Office, Sales & Export Tjerk Erich en productie-directeur Jan Renes. “We spreken dan met name over export naar Duitsland, maar ook naar Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg. In 2020 werden bovendien de eerste activiteiten in Scandinavië opgestart, al wordt dit vanzelfsprekend nog wat belemmerd door de coronapandemie.”

In februari 2020 werd de energieneutrale nieuwbouw aan de Ploegschaar in Biddinghuizen opgeleverd. In de periode tussen februari en mei werden het pand ingericht, de machines ingehuisd en de magazijnen gevuld. “De productie draait inmiddels volop”, aldus Erich. “Want ondanks de coronapandemie blijft het enorm druk binnen onze branche én ons bedrijf. We kennen een duidelijke plus in onze productie waar we, mede dankzij goed voorraadbeheer, uitstekend invulling aan kunnen geven. Langere levertijden van toeleveranciers vormen geen probleem.”

Taste badkamermeubel met mat witte waskommen en roségouden grepen en kranen.

Afgelopen jaar werd niet alleen een nieuw pand geopend, maar moest ook het assortiment actueel worden gehouden. “Er verscheen een compleet nieuw boek voor de retail, dat het werken met ons Thebalux-programma vereenvoudigt. Daarin zijn ook de nieuwe trends terug te vinden, zoals mat zwart, houten fronten, elementen met messing en koper, moderne grepen of greeploos, ronde spiegels met dimverlichting, nieuwe vormen wastafels in strakkere lijnen en een upgrade van de scharnieren en ladesystemen. Met bijvoorbeeld ook de mogelijkheid voor een hogere lade, waarin flesjes beter geplaatst kunnen worden”, aldus Erich. 

“Binnen keramiek hebben we onder meer heel brede wastafels tot 1.40 m en 1.60 m, die ruimte bieden voor een extra waskom en een afzetruimte in het midden. Het gaat om de Twenty-serie met een Italiaans design. Keramiek wordt immers als trend steeds belangrijker. Tegelijkertijd moet het programma goed overzichtelijk blijven, zowel voor de productie als voor afnemers in binnen- en buitenland.” 

Thebalux beschikt tevens over een zeer breed programma project-wastafels en badkamerspiegels. “We zijn onderscheidend doordat we geen concessies doen aan kwaliteit, van plaatmateriaal tot scharnieren. Ons tweede kernwoord is ‘flexibiliteit’: we kunnen snel schakelen, producten ontwikkelen en in de markt zetten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details