Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Stillere luchtverdeling en een strakker plafond: het kán!
Airspot zorgt voor een strakker plafond.

Stillere luchtverdeling en een strakker plafond: het kán!

Ventilatie gecombineerd met verlichting

Airspot levert ventielen geïntegreerd met verlichtingsarmaturen (spots). Dit is volgens het bedrijf de meest flexibele en esthetisch verantwoorde oplossing voor alle typen verlichting en ventilatiesystemen.

Directeur Cornel van den Thillart: “Bij het bouwen van een nieuw huis krijg je vaak witte ventielen op het plafond. Als vervanging hiervoor hebben wij een inbouwspot ontwikkeld waar ventielen in geïntegreerd zijn. Dit zorgt voor een betere, stillere luchtverdeling, en een strakker plafond. Woningen worden tegenwoordig luchtdicht gebouwd, daardoor vallen geluidjes meer op. De luchtsnelheid van dit systeem ligt lager, wat overlast verminderd.” 

Elk huis is anders qua maatvoering en vraagt dus om andere ventilatie. Airspot adviseert daarom om altijd een lichtplan te laten maken. Dit gebruikt het bedrijf als uitgangspunt voor het plaatsen van de spots. “Goede verlichting is meer dan spots alleen, daarom hechten wij waarde aan een onafhankelijk lichtplan, waarin natuurlijk genoeg spots worden toegepast.” 

Hoeveel spots nodig zijn wordt berekend aan de hand van informatie van de installateur of lichtadviseur. Bij de eerste twee projecten die installateurs met ons doen helpen we hiermee.” 

De armaturen worden vooral toegepast in luxere woningen, en in exclusievere kantoren. “Bijvoorbeeld in de directiekamer of in een vergaderruimte.” 

De Airspot kan in nieuwbouw- en bestaande woningen worden geplaatst en gaat samen met alle kanaalvarianten. Ook belangrijk: de spots worden in Nederland geproduceerd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details