Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Totaaloplossing voor slimme gebouwen
Energiegebruik monitoren met de Loxone App.

Totaaloplossing voor slimme gebouwen

Meer comfort en minder energieverbruik

Het van oorsprong Oostenrijkse Loxone biedt een Smart Home oplossing om een gebouw volledig te automatiseren. Die bespaart jaarlijks meer dan 50.000 handelingen en ook nog eens energie.

Partner/coach Jason Spiers vertelt vanuit het Benelux kantoor van Loxone in België hoe het bedrijf ontstond. “Twee Oostenrijkse jeugdvrienden begonnen in 2009 een bedrijf om gebouwen en woningen slim te maken. Inmiddels heeft het bedrijf 600 werknemers en is het wereldwijd actief in 27 branches.” Sinds 2009 was Loxone ook al actief in de Benelux, met een eigen kantoor vanaf 2015.

Loxone is een totaaloplossing voor totaalautomatisering.

“Er is een groot aantal domoticasystemen op de markt. De klassieke oplossingen zijn echter nog steeds gebaseerd op knoppen en een verzameling van apps. Loxone is een oplossing voor totaalautomatisering, niet alleen voor het bedienen van verlichting en zonwering. Bij ons gebeurt alles automatisch. Toegangscontrole, beveiliging, klimaat… alles sturen wij aan vanuit onze miniserver. Hier hoeven gebruikers niet meer over
na te denken.”

Tot 40% energiebesparing

Sensoren zijn essentieel in elke Loxone project. Deze zorgen ervoor dat alles automatisch werkt. Voor comfort is in elke ruimte nog wel steeds in een eenvoudige drukknop voorzien. Spiers: “Deze sensoren meten allerlei belangrijke zaken zoals: Is er beweging in de ruimte? Staan deuren of ramen open? Hoe warm is het?”

De Loxone oplossing biedt meer tijd voor de belangrijke dingen in het leven. (Beeld: FOTO Stoebich e.U.)

“Tegenwoordig hebben we vaak te maken met dynamische energieprijzen. Hier kan ons systeem rekening mee houden en op de juiste momenten gebruik maken van opgewekte energie. Natuurlijk gaat de verlichting ook automatisch aan of uit en kunnen stand-by apparaten automatisch uitgeschakeld worden. Op die manier is tot 40% energiebesparing mogelijk.” 

Loxone Smart Home automatiseert een gebouw. Toch is er – zoals gezegd – nog steeds in elke kamer een drukknop aanwezig. “Dit heeft te maken met de wens van mensen om een bepaalde mate van controle te kunnen hebben. Onze Loxone drukknop heeft aanraakpunten om verlichting, audio en zonwering te bedienen. Deze bediening kan desgewenst bijna onzichtbaar worden weggewerkt, zelfs in een meubel.” 

Bediening is natuurlijk ook mogelijk via een app. Hierin kunnen gebruikers veel zaken
zelf aanpassen.

Veiligheid voor thuiswonende ouderen

Volgens Spiers biedt Loxone de architect het voordeel van één bouwoplossing. “Zij hoeven hier verder niet meer mee bezig te zijn. Via een van onze 2500 partners worden zij geholpen aan een oplossing voor de automatisering van nieuwe en bestaande woningen.” 

Ook voor zorgwoningen is Loxone een ideale oplossing, die ouderen helpt om langer thuis te kunnen wonen. “Valdetectie, visuele of akoestische herinneringen, verlichting die inschakelt als de persoon ’s nachts naar het toilet gaat, maar ook de beheersing van de temperatuur en luchtkwaliteit. Noem het maar op… al deze zaken verbeteren de veiligheid voor ouderen.” 

Loxone wordt bedraad (in de Tree versie) of draadloos gebruikt, in de Air variant. “Bekabelen is eigenlijk de beste oplossing, omdat dit het meest toekomstbestendig is, maar als dit niet mogelijk is biedt Air een heel goed alternatief. Bij elke Loxone Smart Home oplossing hoort onze gratis software. Deze wordt elk jaar geüpdatet en omvat alle mogelijke functionaliteiten. Zo krijg je er naast een Smart Home systeem ook nog eens een heleboel extra functionaliteiten bij. Dit maakt het merk echt uniek. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?