Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Verbeter de akoestiek in uw ruimtes snel en eenvoudig met zuiver wolvilt: Geluidsabsorpties tot meer dan 100% zijn geen probleem!
Stadhuis Delft NS, kustenares: Hesje Andersson, architect: Mecanoo.

Verbeter de akoestiek in uw ruimtes snel en eenvoudig met zuiver wolvilt: Geluidsabsorpties tot meer dan 100% zijn geen probleem!

Nu de thuiswerkadviezen ruimer worden en bedrijven weer mensen naar kantoor laten komen, spelen ook de akoestische problemen weer op. Met name in kantoortuinen zoekt men naarstig naar oplossingen om in alle rust te kunnen werken, te bellen en (online) te kunnen vergaderen. En ook vanuit de horeca stromen de aanvragen voor akoestische oplossingen inmiddels weer binnen. Voor beide doelgroepen biedt HOLLANDFELT, één van de merknamen van Richard Wernekinck Wolgroothandel, een uitgekiende oplossing in zuiver wolvilt.

“Ons zuiver wolvilt is uitermate geschikt om hinderlijke nagalm in ruimtes tegen te gaan en om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren”, vertelt directeur Richard Wernekinck. “Met name kantoorgebouwen met open ruimtes, veel glas en harde en gladde materialen hebben hier enorm veel behoefte aan. Rechtstreekse verlijming op de wand is hier populair. Niet verwonderlijk, want waar de wolvilt met name de hogere tonen absorbeert, neemt de massa van de wand de lagere tonen op. Daarnaast is ons wolvilt uitermate geschikt voor verlijming op plafonds, panelen én op de speels vormgegeven concentratie-units die in steeds meer kantoortuinen worden toegevoegd.”

Uitstekende geluidsabsorptie

Het wolvilt van HOLLANDFELT is verkrijgbaar in diktes van 1, 2, 3, 5, 10 en 20 mm. “De geluids-
absorptiecoëfficiënt kan oplopen tot wel 0,56 α bij een dikte van 3 mm en 0,82 α bij 5 mm”, aldus Wernekinck. “Bij een dikte van 10 mm komen de waarden zelfs boven de 1 uit! Dit betekent dat naast direct geluid ook weerkaatst geluid uitstekend geabsorbeerd wordt.” 

De 10 mm dikke wolvilt is met name populair in de horeca, waar vaak weinig ruimte is om akoestische materialen toe te voegen. “Zeer dik vilt op hoofdhoogte voorkomt hier dat geluid van stemmen kan weerkaatsen.” 

Zuiver wolvilt is van nature isolerend, onbrandbaar en vuil- en vochtafstotend, vertelt hij. “Het materiaal draagt niet bij aan de verspreiding van bacteriën en virusdeeltjes. Bovendien heeft wolvilt een stabiele kostprijs. Productie- en leverproblemen zijn niet aan de orde, waardoor de oplossing alleen maar aantrekkelijker wordt.” 

Ambachtelijk en ecovriendelijk

Het wolvilt van HOLLANDFELT betreft duurzame, zuivere Merinowol, die op ambachtelijk en ecovriendelijk wijze wordt gewassen, gekaard, gevilt en geverfd, vertelt Wernekinck. 

“In ons magazijn in Delft liggen meer dan 100 kleuren standaard op voorraad. Van uni-geverfde kleuren en gemêleerde natuurkleuren t/m gemêleerd-geverfde kleuren. Daarnaast is altijd maatwerk mogelijk, waarmee we voor iedere ruimte een passende oplossing bieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details