Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Cradle to Cradle gietvloeren voor Orange Campus in Neu-Ulm
Het clubmotto is tevens met een folie op de gietvloer aangebracht.

Cradle to Cradle gietvloeren voor Orange Campus in Neu-Ulm

De Orange Campus in het Duitse Neu-Ulm is een utopia voor sportliefhebbers. Niet alleen dankzij de fantastische sportfaciliteiten, maar ook vanwege de hoge ambities in kwaliteit, duurzaamheid én milieu. De Arturo PU2030 Gietvloer met Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat levert hier een belangrijke bijdrage aan.

De Orange Campus is één van de grootste sportcentra voor basketbal in Europa. In slechts 20 maanden werd een gebouw van 77.000 m³ gerealiseerd, met drie trainingszalen, een foyer met fanshop, binnen- en buitengastronomie en een fitnesscentrum met sauna- en wellnessfaciliteiten. Bovendien zijn kantoren, vergader- en conferentieruimten ingericht. Een vrij toegankelijk buitensportpark biedt voldoende open ruimte voor basketbal, fitness en yoga.

Uniforme vloerbedekking

De Orange Campus is ontworpen door architectenbureau Scherr+Klimke AG, eigendom van basketbalclub BBU’01 en moet amateurs, jonge spelers én profs van het Bundesligateam Ratiopharm Ulm een optimale trainingsomgeving bieden. “Tegelijkertijd moet het een ontmoetingsplaats worden voor burgers uit de regio”, licht architect Alexander Ostermann toe. “Een uniforme vloerbedekking verbindt de diverse ruimtes. Hierbij hebben we bewust gekozen voor het Arturo PU2030 vloersysteem. Dit systeem is niet alleen kwalitatief hoogwaardig en zeer duurzaam, maar biedt ook veel ontwerpmogelijkheden.” 

De opvallende antracietkleurige Arturo betonlook Dark Move leidt vanuit de foyer via alle verkeersruimten naar het restaurant en de shop van de Orange Campus. “De gietvloer in tweekleurige betonlook is scheuroverbruggend tot 1 mm, geschikt voor dagelijks gebruik en garandeert een zeer hoog loopcomfort”, aldus Arturo verkoopleider Jens Zubke. “De bijzondere, gewolkte kleurschakering ontstaat door twee kleuren gietvloer met elkaar te mengen. In dit geval werd gekozen voor grijstinten in een mengverhouding 90:10.”

Op de zogenaamde ‘Wall of Fan’ hebben 699 donateurs zich laten vereeuwigen in het indrukwekkende opschrift ‘We are One’.

Blikvanger is de Arturo PU2030 Gietvloer in clubkleur oranje, die is aangebracht bij de sportersingang en doorloopt naar de betonlook van de foyer met bijna 24m² grote sponsormuur. Op de zogenaamde ‘Wall of Fan’ hebben 699 donateurs zich laten vereeuwigen in het indrukwekkende opschrift ‘We are One’. “We hebben dit clubmotto bovendien met een folie op de gietvloer aangebracht”, vertelt Marcello Diso van applicateur Rauer Bau- und Betonsanierung GmbH. 

“De zijdematte Arturo PU7320 Toplak is aangebracht als laatste beschermlaag en garandeert de benodigde R10 antislipwaarde.”

Certificaat

Met de Arturo PU2030 Gietvloer geeft Arturo – een merk van Uzin Utz Nederland – optimaal invulling aan de hoge duurzaamheidsambities van de Orange Campus. Dit wordt onderstreept door het Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat, dat zij op 7 april 2021 in ontvangst mocht nemen. Het certificaat is het resultaat van ruim 3 jaar onderzoek, intensieve leverancierssamenwerkingen en duurzame, doordachte productontwikkelingen, vertelt Manager Duurzaamheid Annette Schumer. “Het is bovendien een belangrijke stap in onze ambitie naar een duurzame en circulaire keten. Het certificaat levert een substantiële bijdrage in het behalen van gebouwcertificeringssystemen zoals LEED, BREEAM en DGNB en daar zijn wij als organisatie zeer trots op!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details