Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De stalen deur als kunstobject
Royor coating in Copper (koper).

De stalen deur als kunstobject

Bijzondere coatings en glassamenstellingen brengen stalen deuren tot leven

Stalen deuren zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze interieurs. Van woningen tot bedrijfsruimtes en horecagelegenheden: overal zorgen de deuren voor een tijdloos design en een luxe uitstraling. De stalen binnendeuren van De Rooy Steel Doors gaan hierin nog een unieke stap verder. 

“Dankzij onze stalen deuren kunnen woon-, werk- en verblijfsruimtes stijlvol, efficiënt én geluidswerend worden afgesloten, terwijl transparante glasvullingen een optimale (dag)lichttoetreding en mooie zichtlijnen garanderen”, vertelt Herriët Willemsen-de Rooy. 

Alles coatings zijn maatwerk, waardoor elke stalen deur uniek is.

“Om dit ruimtelijke effect te versterken, kiezen veel mensen voor zwarte deurafwerkingen. Maar ook metaallook coatings worden steeds populairder, wat tevens geldt voor unieke deurlijnen en verrassende glassamenstellingen. Onze Royor en Glairon collecties sluiten hier perfect op aan en transformeren de stalen deur tot een waar kunstobject.”

Exclusieve en ambachtelijke coatings

De Royor collectie betreft een exclusieve en elegante collectie coatings waarin koper, brons of messing is verwerkt, vertelt Willemsen-de Rooy. “De coatings zijn ontwikkeld als exclusief alternatief voor poedercoaten en geven stalen binnendeuren een authentieke en chique metaaluitstraling. De coatings worden op ambachtelijke wijze en in meerdere lagen met de hand aangebracht, waarbij (interieur)architecten en eindklanten keuze hebben uit een ‘striped’ of ‘brushed’ afwerking. In de ‘striped’ Royor zijn duidelijke strepen te zien, die doen denken aan lange penseelstrepen, terwijl de richtingloos geborstelde afwerking van ‘brushed’ Royor garant staat voor een zachtere look & feel. Het resultaat van beide technieken is een unieke en levendige uitstraling waarop je nooit uitgekeken raakt.”

De edele Royor coatings in Copper (koper), Bronze (brons), Dark Bronze (donkerbrons) en Brass (messing) kunnen op alle stalen binnendeuren van De Rooy Steel Doors worden aangebracht. Van taatsdeuren tot scharnierdeuren en schuifdeuren, vertelt Willemsen-de Rooy. 

Glairon bestaat uit twee lagen glas met daartussen één laag metaalweefsel, wat een uniek en bijzonder effect geeft.

“Bovendien hebben wij de mogelijkheid om coatings iets lichter of juist wat donkerder te maken. Alles coatings zijn maatwerk en elke stalen deur is uniek.”

De deuren met Royor coating passen perfect in moderne interieurs met strakke lijnen, maar zijn ook uitstekend toe te passen in landelijke en klassieke woon-, werk- en verblijfsruimtes. “Samen met de (interieur)architect en eindgebruiker bepalen wij graag het juiste deurdesign, de juiste metaalkleur én de juiste eindafwerking. Voor de montage beschikken wij bovendien over een eigen team van ervaren monteurs, waardoor ook op dit vlak een hoge kwaliteit wordt geborgd.”

Bijzondere glascollectie met metaalweefsel

Na de succesvolle introductie van de Royor coatings, presenteert De Rooy Steel Doors dit jaar een unieke glassoort voor stalen deuren: de Glairon collectie. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om klanten te verrassen”, vertelt Willemsen-de Rooy. “Glairon is hier een mooi voorbeeld van en bestaat uit twee lagen glas met daartussen één laag metaalweefsel. Het metaalweefsel is dus echt ín het glas verwerkt, wat een uniek en bijzonder effect geeft.” 

Stalen deuren met Glairon glas zijn bijvoorbeeld geschikt voor ruimtes waar je niet direct in wilt kijken. Denk bijvoorbeeld aan werkkamers,
fitness-, kleding- en wijnruimtes, waar alle aandacht voortaan naar de deur gaat. “De Glairon collectie bestaat op dit moment uit zes designs, met verschillende metaaltinten (brons, messing en koper) en weefselsoorten. Bovendien is zowel helder als gekleurd glas mogelijk. In combinatie met een goed lichtplan, zorgt Glairon voor een unieke deurbeleving.”

Nieuwe mogelijkheden

Later dit jaar wil De Rooy Steel Doors nog meer kleuren en mogelijkheden toevoegen aan de Glairon collectie. En ook de deurdesigns zijn volop in ontwikkeling, vertelt Willemsen-de Rooy. “We halen continu inspiratie uit de dingen om ons heen. Maar ook uit de samenwerkingen met (internationale) architecten zoals Remy Meijers en Osiris Hertman, die met verrassende ideeën voor nieuwe deurlijnen en materiaalafwerkingen komen.” 

Als voorbeeld noemt ze de toepassing van Alphenberg leer in de handgrepen of deurvullingen. Maar ook de keuze voor figuurglas of ribglas. Alle mogelijkheden zijn geheel vrijblijvend te bezichtigen in de showroom van De Rooy Steel Doors in Veenendaal.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details