Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Duurzame en VOC-vrije oliekleuren beschermen houten keukens in slechts één enkele laag

Duurzame en VOC-vrije oliekleuren beschermen houten keukens in slechts één enkele laag

DUURZAME DROOMKEUKENS

Robert Tediek Keukens & Interieur brengt unieke designideeën en high-end afwerkingen samen, met als doel om voor elk gebouw en elke bewoner een ultieme droomkeuken te realiseren. “Keukens mogen gezien worden, dus daar maken we graag iets moois voor”, vertelt meubelmaker Anouk Bakker. “Het gros van onze maatwerk keukens wordt gemaakt in eiken- of notenfineer en massief hout, waarbij de producten van Rubio Monocoat voor de juiste kleurafwerking en bescherming zorgen.”

Het gros van de maatwerk keukens wordt gemaakt in eiken- of notenfineer en massief hout, waarbij de producten van Rubio Monocoat voor de juiste kleurafwerking en bescherming zorgen.

De meeste keukens worden door Robert Tediek Keukens & Interieur op ambachtelijke wijze en met de hand voorzien van een kleur- en beschermlaag. “Het aanbrengen van de Rubio Monocoat producten is heel eenvoudig”, vertelt Bakker. “Specifieke opleidingen of lakcursussen zijn niet nodig. Bovendien kunnen onverhoopte beschadigingen goed en netjes worden bijgewerkt. Alvorens de producten worden opgezet, wordt de keuken grondig geschuurd en ontstoft. Vervolgens wordt met behulp van een spons de Oil Plus 2C olie ingeboend en na enige tijd met een doek uitgeveegd. Op deze manier ontstaat een hele duurzame beschermlaag, die het hout langdurig beschermt en bovendien een chique matte uitstraling geeft.”

De olie beschermt en kleurt het hout in slechts één enkele laag. Hierdoor worden overlappingen en aanzetten vermeden en krijg je een superieure houtbescherming, tegen een zeer laag verbruik.

Superieure houtbescherming

“Bijzonder aan onze Oil Plus 2C olie is de binding”, vertelt Sjoerd Bos, Verkoopmanager bij Rubio Monocoat Nederland. “De olie gaat een moleculaire binding aan met de houtvezels in het houten oppervlak en beschermt en kleurt het hout zo in slechts één enkele laag. Hierdoor worden overlappingen en aanzetten vermeden en krijg je een superieure houtbescherming, tegen een zeer laag verbruik. Bovendien behoud je zo de natuurlijke look & feel van het hout én de unieke nervenstructuur.” 

De meeste keukens worden op ambachtelijke wijze en met de hand voorzien van een kleur- en beschermlaag.

Oil Plus 2C is verkrijgbaar in 40 basiskleuren, die ook onderling gemengd kunnen worden. Van Antique Bronze tot Ash Grey, Castle Brown, Dark Oak, Pine en Mahogany. “Ook zijn 12 accentkleuren verkrijgbaar, zoals Midnight Indigo, Peacock Green, Touch of Gold en Pomegranate Pink. Hiermee bieden we architecten en eindgebruikers onbeperkte mogelijkheden. De olie verrijkt de natuurlijke uitstraling van het hout, is zeer ecologisch (VOC-vrij) en bevat geen water of solventen. Daarmee borgen wij tevens de veiligheid en gezondheid van de gebruiker én zijn omgeving.”

Altijd de focus op superieure houtbescherming.

Food Contact Compliance

“Onze Oil Plus 2C is al jaren een van de meest veelzijdige houtoliën op de markt”, benadrukt Bos. “De olie kan aangebracht worden op bijvoorbeeld vloeren, meubels en trappen, maar is ook bij uitstek geschikt voor werkbladen en andere oppervlakken die in contact komen met voedsel. We kunnen dus zeggen dat Oil Plus 2C Food Contact Compliance is.” 

“Keukens mogen gezien worden, dus daar maken we graag iets moois voor.”

Wat wil dat precies zeggen? “Net zoals bij de speelgoednorm, wilden we garanderen dat Oil Plus 2C ook gebruikt kan worden op hout dat in contact komt met voedsel. Daarom heeft onafhankelijk testinstituut Eurofins ons product uitvoerig getest en de Food Contact Compliance-verklaring verstrekt. Food Contact Compliance garandeert volledige naleving van de geharmoniseerde wettelijke vereisten in Europa voor alle materialen die met voedsel in aanraking komen. Vandaag de dag worden dergelijke tests steeds vaker gezien als een noodzaak, vanwege de wettelijke vereisten of eisen van de markt.”

“Met deze verklaring kunnen we stellen dat als Oil Plus 2C (A+B) wordt gebruikt op houten oppervlakken die op zichzelf voedselveilig zijn, de combinatie van het hout en onze Oil Plus 2C veilig en dus ‘Food Contact Compliant’ is in overeenstemming met EG nr. 1935/2004”, aldus Bos. “In de praktijk betekent ‘Food Contact Compliance’ dus dat snijplanken, keukenwerkbladen, tafelbladen, enz. die zijn behandeld met Oil Plus 2C 100% veilig zijn voor huishoudelijk gebruik.”

Onderhoud en reiniging

Om de matte, natuurlijke schoonheid van het hout langdurig te behouden, adviseert Bos het gebruik van de All Natural Wood Cleaner. “Deze veilige, duurzame en gebruiksvriendelijke zeepspray reinigt houten oppervlakken met een laklaag, olielaag of waslaag zónder hierbij een laag op te bouwen”, vertelt hij. “Net als Rubio Monocoat Oil Plus 2C is All Natural Wood Cleaner gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Bovendien is de zeepspray zeer geconcentreerd, waardoor kleine verpakkingen voldoende zijn en de ecologische impact minimaal is.”

Naast reiniging bij vuil, biedt Rubio Monocoat ook producten voor onderhoud bij lichte slijtage. “Bijvoorbeeld onze gebruiksklare Rubio Monocoat Refresh Eco spray is bij uitstek geschikt voor de opfrissing en het herstel van houten oppervlakken die er droog en versleten uitzien”, aldus Bos. “Doordat de spray niet gepigmenteerd is, blijft ook in dit geval de unieke schoonheid van het hout behouden. Hierdoor kunnen gebruikers nog langer van hun unieke, maatwerk keuken genieten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details