Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Glazen balustradesysteem met unieke eigenschappen
Doorsnede. (Beeld: Schnittdarstellung)

Glazen balustradesysteem met unieke eigenschappen

Het systeem werd dit jaar bekroond met een Red Dot Award in de categorie ‘Innovative Product’. We hebben het over VetroMount, het unieke glasbalustradesysteem van Bohle AG. Het VetroMount systeem is gebaseerd op het ingenieuze idee van het kabelbindersprincipe en is uitermate eenvoudig te installeren. Dit overtuigde ook de jury van de Red Dot Awards.

Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV, vertelt over VetroMount: “Dit balustradesysteem heeft niet alleen een zeer elegant uiterlijk, maar blinkt ook uit in een efficiënte installatie en biedt 100% veiligheid. De kern wordt gevormd door het unieke glasmontagesysteem, waarmee de glaspanelen met een eenvoudige push-pull-beweging in het profiel vastgezet worden.”

In eigen beheer ontwikkeld concept

VetroMount is volledig in eigen beheer door Bohle ontwikkeld en scoort hoog op het gebied van functionaliteit. “Nadat de gepatenteerde en voorgemonteerde glasbevestigingen op een gelijke afstand van een meter in het profiel zijn geplaatst en de glasplaat is aangebracht, wordt de montage in drie stappen uitgevoerd. Eerst klem je de glasplaat in de glasplaatbevestigingen, met twee bevestigingswiggen. Daarna stel je de kanteling van de ruiten met de hand in, dat gebeurt zonder gereedschap. Tenslotte veranker je de glasplaten met een eenvoudige push-pull-beweging veilig in het profiel. Aanpassingen kunnen gemakkelijk vanaf de loopzijde gedaan worden”, schetst Frank.

Een tijdloos alternatief voor metaal of hout

“Vooral in een moderne en architecturaal vormgegeven ruimte is het materiaal glas een tijdloos alternatief voor traditionele materialen, zoals metaal of hout”, vervolgt Frank. “Trappen of een maisonnette met glazen balustrade geven visuele elegantie en maximale transparantie aan elke ruimte. Het profielsysteem van VetroMount zorgt voor strakke lijnen en open ruimtes die een genereus uitzicht mogelijk maken.” 

VetroMount is geschikt voor top- en zijmontage. Bij topmontage is slechts om de 400 mm een betonschroef (ETA) vereist voor de bevestiging van het profiel. Voor buiten worden rvs- en binnen gegalvaniseerde schroeven gebruikt. Voor zijmontage wordt iedere 200 mm een schroef gebruikt. Het profiel is voorgeboord om de 200 mm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bohle Benelux BV.    

De voordelen van VetroMount in vogelvlucht:

  • Met drie intuïtieve stappen het perfecte balustrade- systeem: inzetten, uitlijnen, zekeren; 
  • Eenvoudige tijd- en kostenbesparende montage; 
  • Revolutionaire glas-units met gepatenteerd veiligheidsmechanisme; 
  • Complete glasunits, geen losse onderdelen, alles is voorbereid voor inbouw; 
  • Uitlijnen van de glasplaten zonder gereedschap en visueel door fijn instelbare glasunit;
  • Kosteneffectief gebruik van materialen: gering aantal bevestigingspunten, grote afstand tussen de boorgaten (400 mm bij topmontage), daardoor weinig boringen, eenvoudige betonschroeven voldoen;
  • Snelle demontage in geval van revisie: de gehele plaat en glasunit kunnen zonder schade gedemonteerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details