Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Goed en veilig ventileren; het kán!
Een mooi projectvoorbeeld is de kantine van het Koning Willem I College in Den Bosch.

Goed en veilig ventileren; het kán!

Zelfs de hoogste ramen zijn eenvoudig te bedienen

Ventilatie helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals het coronavirus, te beperken. Niet voor niets zetten scholen hun ramen zo veel en zo ver mogelijk open, zeker nu de lente zijn intrede heeft gedaan. De mechanische en elektrische raamafstandsbedieningen van Teleflex bieden hiervoor een fijn en handig hulpmiddel.

Een mooi voorbeeld van de oplossingen die Teleflex levert en monteert, vinden we in de kantine van het Koning Willem I College in Den Bosch. “Boven de bewegende vleugels van de getoogde ramen was met 20 mm slechts beperkte ruimte om een raambediening te plaatsen”, vertelt Jesse Verheem, operationeel manager bij Teleflex. “Daarom werd er gekozen voor een klauwmechanisme.” 

Het project werd uitgevoerd in samenwerking met vertrouwde relatie timmerfabriek De Brug. “Op locatie hebben we de mogelijkheden besproken en daar is uiteindelijk deze oplossing uit gekomen. De ramen zijn nu eenvoudig bedienbaar door een simpele draai aan de hendel te geven.”

De mechanische en elektrische raamafstandsbedieningen van Teleflex vinden gretig aftrek in scholen, horecaruimtes, kantoorgebouwen en woningen. “Op basis van het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen selecteren wij graag de beste oplossingen voor ieder project”, aldus Verheem. “Uiteraard houden wij rekening met de geldende eisen én uitstraling van het gebouw. Ook verzorgen we graag de montage van de systemen, waarna klanten verzekerd zijn van 2 jaar kosteloze service en onderhoud en 5 jaar standaard garantie.” 

Naar wens kunnen diverse sensoren aan de raamafstandsbedieningen worden gekoppeld, zoals een regen- en windsensor. Bovendien is bediening via een app mogelijk. “In dat geval leveren wij een afstandsbediening en applicatie voor de smartphone of tablet. Het enige dat de school nog nodig heeft, is een goede wifi-verbinding”, zegt Verheem. Het voordeel van dit nieuwe systeem is dat de ramen ook op afstand bediend kunnen worden. 

“Wil je als docent vanuit huis het raam alvast open zetten of ben je vergeten om alle ramen te sluiten? Dan is dit voortaan in een handomdraai geregeld.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details