Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Hoe een opvallend design de aandacht van de consument trekt…
De Novy Phantom is een designelement met een krachtig afzuigsysteem en een sfeervolle verlichting in een transparante box, opgehangen aan stalen kabeltjes of met behulp van een metalen framewerk.

Hoe een opvallend design de aandacht van de consument trekt…

Extra verlichting cruciaal in het ontwerp

Functionaliteiten zijn belangrijk, maar met het design maakt men toch de eerste indruk. Als die look in het oog springt, is de consument sneller geneigd om vragen te stellen over de verdere eigenschappen. Daarom denkt men bij Novy veel na over het design van elk nieuw product, dat ofwel onzichtbaar geïntegreerd wordt of net een uitgesproken designelement in de keuken vormt. Met de Novy Phantom biedt de fabrikant op dat vlak een award-winner: een krachtig afzuigsysteem met een sfeervolle verlichting in een transparante box, die met staalkabels of een metalen frame aan het plafond bevestigd wordt.

Het design zorgt voor een eerste indruk, ook bij de inductiekookplaten. Daarna wordt dieper ingegaan op de technische kenmerken.

Tijdens elk gesprek met de medewerkers van Novy wordt steeds weer duidelijk hoeveel belang het bedrijf hecht aan innovatie en hoezeer de focus op design ligt. De innovatieve afzuigkappen, werkbladafzuigingen, kookplaten en verlichtingsmodules worden steeds afgestemd op de behoeften in de markt – zowel op het vlak van technieken als qua design. 

“Bij elke nieuwe ontwikkeling wordt niet alleen aandacht besteed aan de functionaliteit, maar streven we ook meteen naar visueel uitgewerkte concepten, waardoor we goed kunnen inschatten hoe het product er uiteindelijk uitziet. Pas als R&D, product management en management hun goedkeuring geven, worden prototypes gemaakt”, vertelt director marketing Olivier Lambert. 

“Onze systemen bepalen hoe de consument zijn keukenbeleving ervaart. Naast efficiëntie en een stille werking zijn ook de vormgeving en extra verlichting van groot belang. We volgen de trends op de voet. Die vinden we in architectuur- en keukenmagazines, maar vooral ook op beurzen, zoals de Salone del Mobile in Milaan, Italië. Voor bepaalde projecten werken we tevens met externe designers samen. Zij stellen soms voor om materialen te gebruiken, die onze mensen niet standaard zouden toepassen.”

Ook bij de ontwikkeling van de werkbladafzuiging, zoals de Novy Panorama, besteedt men bij Novy veel aandacht aan het design.

Transparante box

Het gamma omvat intussen heel wat producten die visueel alle aandacht opeisen: de Flatline, Mood en Pureline Frame afzuigkappen, de Panorama werkbladafzuiging, de Inductie kookplaten, de verlichtingsarmaturen Wall, Pendant en Shelf, …, om er maar een paar te noemen. Dé eyecatcher bij uitstek is echter de Novy Phantom. Deze afzuigkap boven het kookeiland combineert een krachtig afzuigsysteem én een sfeervolle, dimbare verlichting in een opvallende transparante glazen box. Dit systeem kan eenvoudig bediend worden met de afstandsbediening, de ingebouwde InTouch connectie van een Novy kookplaat of de Novy Connect App op smartphone of tablet. De afzuigkap schakelt zichzelf automatisch uit als er gedurende drie uur geen toetsen aangeraakt worden. Zo voorkomt de fabrikant dat mensen hun stille afzuigkap vergeten af te leggen en er zo energie verloren gaat.

De innovatieve verlichtingsarmaturen in het gamma van Novy, met name Wall, Pendant en deze Shelf, vormen echte designelementen in de keuken.

“Bij de ontwikkeling van deze innovatieve oplossing deden we een beroep op een externe designer, die glas als één van de hoofdcomponenten introduceerde. Zo ontstond een opvallend box-in-box concept met een fluisterstille recirculatieafzuigkap én een verlichtingsarmatuur, die zorgt voor een warme, sfeervolle verlichting in de keuken en een functionele, dimbare verlichting boven de kookplaat. Dit designelement wordt naar wens geleverd in een Cable-uitvoering, opgehangen aan stalen kabeltjes, of een Frame-versie, waarmee we inspelen op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens”, licht Lambert toe. 

“Het unieke design van onze Novy Phantom viel al meerdere malen in de prijzen. Zo werd het onder meer bekroond met een Red Dot Award, een IF Design Award en een Kitchen Innovation Award.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details