Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘If you do it right, it will last forever’ 
Met de All Natural Wood Cleaner hoeven gebruikers minder schoon te maken, voor een even schoon resultaat! (Beeld: Ethan Kaplan Photography)

‘If you do it right, it will last forever’ 

Goed onderhoud is het halve werk

Hout geeft onze interieurs een warme en authentieke uitstraling. Bovendien is het materiaal zeer duurzaam. “Een investering in houten vloeren en meubels is vaak een investering voor het leven”, weet Sjoerd Bos, Verkoopmanager bij Rubio Monocoat Nederland. “Om de uitstraling en kwaliteit zo lang mogelijk te behouden, zijn een goede houtbescherming én periodiek onderhoud essentieel. Rubio speelt hierop in met een compleet programma aan producten. Van houtolie tot reinigende zeep en specifieke vlekkenreinigers en inclusief een handige onderhoudswijzer.”

De medewerkers van Rubio ademen hout. Met het Rubio Monocoat productgamma proberen zij dit mooie product zo mooi en zo goed mogelijk te beschermen, in al zijn schakeringen. Maar ook om de levensduur van het materiaal aanzienlijk te verlengen, met de nadruk op het behoud van de natuurlijke look & feel. 

“Aan de basis van onze producten ligt onze Rubio Monocoat Oil Plus 2C, dat het hout in slechts één enkele laag kleurt en beschermt”, aldus Bos. “Omdat deze houtolie direct bij het aanbrengen een moleculaire binding aangaat met de houtvezels, heeft het houten oppervlak op voorhand geen voeding nodig. Preventief onderhoud, zoals bijvoorbeeld een voedende zeep, is dus niet nodig. Periodieke reiniging met onze nieuwe All Natural Wood Cleaner is voldoende om de kwaliteit en uitstraling van houten vloeren en meubels voor lange tijd te behouden.”

Periodieke reiniging met de All Natural Wood Cleaner is voldoende om de kwaliteit en uitstraling van houten vloeren en meubels voor lange tijd te behouden.

Minimale ecologische impact 

All Natural Wood Cleaner is een veilige, duurzame en gebruiksvriendelijke reinigingszeep voor alle houten oppervlakken met een laklaag, olielaag of waslaag, vertelt hij. “De zeep reinigt het oppervlak zonder een laag op te bouwen en zorgt ervoor dat de matte, natuurlijke schoonheid van het hout langdurig behouden blijft.” 

Net als Rubio Monocoat Oil Plus 2C is All Natural Wood Cleaner gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Bij het weggieten van het dweilwater laat het product geen sporen na. Bovendien is de zeep zeer geconcentreerd, waardoor kleine verpakkingen voldoende zijn en de ecologische impact minimaal is. 

Stap voor stap onderhoudswijzer

All Natural Wood Cleaner is verkrijgbaar in twee varianten: een handige pompflacon voor periodieke reiniging en een kant-en-klare spray voor het eenvoudig en snel reinigen van kleine houten meubels of werkbladen. Bovendien hebben gebruikers keuze uit een heerlijke Sahara Nights, Alpine Meadow of Nordic Breeze geur. 

“Onze onderhoudswijzer legt stap voor stap uit hoe de reinigingsproducten gebruikt moeten worden”, aldus Bos. “Voor de pompflacon adviseren wij bijvoorbeeld om 5 keer op de pomp te drukken en zo 10 ml All Natural Wood Cleaner toe te voegen aan 5-8 liter handwarm water. Vervolgens kan het oppervlak eenvoudig met een dweil of mop gereinigd worden.” 

Grondige reiniging met langdurig effect

Bij een juiste dosering kunnen met een 300 ml flacon wel 30 reinigingsbeurten verricht worden, vertelt Bos. “In de volksmond wordt wel eens gezegd dat dweilen ‘verven met vuil’ is. All Natural Wood Cleaner voorkomt dit. Aan de basis van de reinigingszeep ligt onze unieke probiotische formule met positieve microscopisch kleine bacteriën, die fungeren als natuurlijke bondgenoten tegen vuil en roet. De organismen eten alle vuil dat op en in de houten oppervlakken achterblijft. Zo lang ze ‘voedsel’ vinden, blijven ze schoonmaken, wat zorgt voor een langdurig reinigend effect zonder het hout zelf aan te tasten. Met onze All Natural Wood Cleaner hoeven gebruikers dus minder schoon te maken, voor een even schoon resultaat!”

Specifieke vlekkenreinigers

Naast reiniging bij vuil, biedt Rubio Monocoat ook producten voor onderhoud bij lichte (RMC Refresh Spray of RMC Deep Cleaner) of algehele slijtage (RMC Universal Maintenance Oil2 Mix op kleur) van het oppervlak. Zeer interessant zijn bovendien de specifieke vlekkenreinigers. Waar bijvoorbeeld Rubio Monocoat Grease Remover geschikt is om vetvlekken uit houten oppervlakken te verwijderen, elimineert de Rubio Monocoat Limespot Remover lelijke kalkvlekken. Ook is er de Rubio Monocoat Tannin Remover, die donkere vlekken of kringen verwijdert. Daarmee biedt Rubio Monocoat voor elke vlek een passende oplossing.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details