Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Maak kennis met de nieuwe standaard in deuren!
De nieuwe deurmodellen zijn vanaf het eerste kwartaal van 2024 te bestellen.

Maak kennis met de nieuwe standaard in deuren!

Een uniek design begint bij de deur

De voordeur is het visitekaartje van elke woning en vertelt heel veel over het huis, de gekozen architectuurstijl én de bewoners. Daarom is het belangrijk om bij de selectie van de voordeur niet over één nacht ijs te gaan. Sterker nog: de voordeur biedt de mogelijkheid om van meet af aan een designstatement de maken. Kegro Deuren ondersteunt hierin met een nieuwe en vooruitstrevende deurenlijn, waarin diversiteit, eigenheid en functionaliteit op excellente wijze samenkomen. Architectura is in nauwe samenwerking met vijf vooraanstaande architectenbureaus ontwikkeld en zet de voordeur weer stevig op de kaart. Maak kennis met de nieuwe standaard in deuren!

Architectura is in nauwe samenwerking met vijf vooraanstaande architectenbureaus ontwikkeld en zet de voordeur weer stevig op de kaart.

Kegro Deuren is al een halve eeuw dé specialist in betaalbare houten buitendeuren, die uitstekende deurprestaties en tal van designmogelijkheden combineren. “Al in de jaren ’90 hebben wij samen met een aantal architecten een deurenlijn opgezet, die door veel deurfabrikanten is overgenomen en inmiddels dé standaard in deurenland is”, vertelt commercieel directeur Marco van den Hoven. “Aan de basis van deze deurenlijn lagen vlakke plaatdeuren met groeven, opdeklatten en sierlatten, waarmee tal van deurdesigns gemaakt konden worden.” 

Het succes van de deurenlijn is volgens hem zowel een zegen als een vloek. “Natuurlijk is het fijn dat onze deurenlijn met open armen werd ontvangen. Maar dit heeft er ook toe geleid dat veel deuren in Nederland uniform zijn. Om de voordeur weer zijn verdiende rol als visitekaartje én designstatement te geven, zijn we in 2020 met de ontwikkeling van een nieuwe en eigentijdse designlijn gestart.”

Bijzondere kruisbestuiving

De ontwikkeling startte met een gesprek met architect Michael van Bergen van Van Bergen Architectura, die erg enthousiast was over de plannen. “Via Michael kwamen wij in contact met nog vier enthousiaste en inspirerende architectenbureaus (TANK, M 3H, FARO en Bedaux de Brouwer Architecten), waarmee we een hecht ontwikkelteam gevormd hebben”, aldus Van den Hoven. “Op 13 september 2021 volgde een eerste workshop in Groesbeek, waarin de uitgangspunten voor de nieuwe modelseries zijn geschetst. Al gauw kwamen de eerste ideeën op tafel en ontstond een bijzondere kruisbestuiving, waarvan de Architectura designlijn het unieke resultaat is.”

Out-of-the box

Architecten focussen vooral op look & feel, terwijl voor producenten met name haalbaarheid, maakbaarheid en productierendement centraal staan, vertelt Van den Hoven. “Door dit samen te brengen, ontstonden bijzondere nieuwe deurdesigns. Maar ook uitdagingen, waarvoor we gezamenlijk een oplossing hebben gevonden. We hebben geëxperimenteerd met en geïnvesteerd in nieuwe technieken, gereedschappen en bewerkingsmethoden, om creativiteit, functionaliteit en uitvoerbaarheid te harmoniëren.”

“Zo wilde één van de architecten geen briefplaat maar een gat in de deur, waardoor ín de deur een briefplaat geïntegreerd kan worden. Dit is met de huidige eisen onmogelijk, maar zette ons wel aan het denken. Inmiddels zijn we gestart met het ontwerp van een nieuw type brievenbus hiervoor. Een andere architect wilde de deurlatten vrij over het glas laten lopen, waardoor we de productievolgorde en bevestiging van deze latten hebben aangepast. Hierdoor beschikken de nieuwe deurmodellen over een unieke touch, waarvoor men echt bij Kegro Deuren moet zijn.”

Compleet deurconcept

Wat ook uniek is, is dat de ‘sieraden’ (garnituren/brievenbussen/roosters) in het deurontwerp zijn meegenomen en daardoor een onlosmakelijk onderdeel van het deurdesign vormen. In totaal zijn negen complete deurconcepten ontworpen, die toepasbaar zijn in de renovatiemarkt, nieuwbouw en hoogbouw en die ook in volumes geproduceerd kunnen worden. Wie benieuwd is naar alle designs, kan hiervoor terecht op
www.kegro-architectura.nl.

Tipje van de sluier

De deuren zijn vanaf het eerste kwartaal van 2024 te bestellen. Van den Hoven licht alvast een klein tipje van de sluier. Zo ontwikkelde Van Bergen Architectura een unieke brievenbusdeur (Belle) en een deur met een wat hogere neg (Coco), waardoor inkijk in de woning wordt beperkt. “Bijzonder zijn ook de Biophilic en The Groove designs van TANK, die geïnspireerd zijn op het onregelmatige lijnenspel van de natuur. Bovendien trekt TANK de look & feel van de buitenzijde heel mooi door naar binnen.” 

De Legato en Cresendo van M 3H onderscheiden zich door een spannend spel van horizontale en verticale dorpels, vertelt hij, geïnspireerd op het strijken van snaarinstrumenten en waarin ook de handgreep is meegenomen. “FARO ontwikkelde een industriële lijn voor de complete woning, waarin gespeeld wordt met schaduwwerking en waarin het zijlicht plaats maakt voor een kleine, passieve deur, terwijl Bedaux de Brouwer Architecten juist de klassieke weg van de cannelures (verticale gleuven) is ingeslagen. Een uitgekiend aanbod sieraden maakt deze deuren compleet.”

Alle deuren zijn hoogwaardig geïsoleerd en voldoen aan de hoogste stabiliteitsklasse, KOMO en GND. Indien gewenst kunnen de deuren bovendien brand- en rookwerend worden uitgevoerd. Waar architecten en bewoners het design van hun keuze selecteren, zorgt Kegro Deuren voor de juiste deurprestaties.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details