Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Perfecte balans tussen design en functie
Door het minimalistische design zijn horizontale liggers niet aan de orde en blijft de transparantie richting de schoorsteen behouden.

Perfecte balans tussen design en functie

Nieuwe studio is een ware eyecatcher

Een totaalconcept voor exterieur en interieur, met een logische lay-out, aangename zichtlijnen en een goede balans tussen architectuur, functionaliteit en individu. Dát is de filosofie van NOW.A Design Studio, dat sinds begin dit jaar gevestigd is aan de Machineweg in Aalsmeer. Na een jaar gebouwd te hebben, kon de jonge en dynamische ontwerpstudio rond de kerstperiode verhuizen naar het voormalige glastuinbouwgebied. Mede dankzij de iconische schoorsteen van het voormalige kassencomplex, de verrassende mix van bestaande en nieuwe architectuur én de stijlvolle combinatie van transparante en gesloten materialen is de nieuwe NOW.A Design Studio een ware eyecatcher geworden.

De geschiedenis van NOW.A Design Studio begint in 2015, als Philip Eskes zijn eigen designstudio start. “De studio biedt een totaalconcept voor particuliere woningen in het hogere segment”, vertelt hij. “Naast de architectuur van de woning zelf, worden ook interieur en tuin meegenomen in het ontwerp. Hierdoor ontstaan eenheid, harmonie en balans en worden de unieke architectuur en sfeer van de woning nog meer benadrukt.” 

Om dit concept kracht bij te zetten, werd in 2021 en met de komst van Lisanne den Breejen NOW.A Interiors aan de designstudio toegevoegd. Ook werden diverse nieuwe medewerkers aangetrokken, waardoor al gauw behoefte ontstond aan een nieuwe (grotere) ontwerp-
locatie. Deze werd gevonden aan de Machineweg.

Transparante brug

“De Machineweg betreft een uniek stukje Aalsmeer, met een rijke geschiedenis”, vertelt Eskes. “De locatie bevindt zich in het overgangsgebied tussen industrie en woningbouw, wat duidelijk zichtbaar wordt in onze architectuur. Op het terrein waren nog een oude, gemetselde schoorsteen en een deel van het voormalige ketelhuis aanwezig, die een eervolle plek in ons ontwerp hebben gekregen.” 

Philip Eskes en Lisanne den Breejen. (Beeld: REECLAME.NL)

Den Breejen: “Zeker in renovatie- en gecombineerde projecten zoeken wij graag het contrast tussen bestaand en nieuw. Ook in onze eigen studio is deze relatie perfect tot wasdom gekomen.” 

Eskes: “We hebben een transparante brug gecreëerd vanaf het ketelhuis en langs de schoorsteen naar de nieuwe werkplekken. Hierbij hebben we bewust gespeeld met hoogteverschillen, om de hoogte van de schoorsteen te versterken.” Den Breejen: “Het kantoor-
gedeelte is heel open en transparant uitgevoerd in glas. Aan één zijde is een bakstenen wand geplaatst, in dezelfde verhouding als het gesloten ketelhuis. Het resultaat is een moderne verbinding tussen oud en nieuw, die bovendien in de gewenste privacy voorziet.”

Moderne touch

“In nauwe samenwerking met een steenfabriek uit Denemarken hebben wij een baksteen voor de wand geselecteerd, die perfect matcht met de kleurnuances van de schoorsteen en het ketelhuis”, vertelt Eskes. “Een wat langere steen geeft het geheel een moderne touch.” Voor de rest is de nieuwbouw transparant opgebouwd, met veel glas en verdiepingshoge puien. Den Breejen: “We hebben de basis rustig en helder gehouden. Onze projecttekeningen, samples en materialen zorgen namelijk voor ruim voldoende sfeer en ‘creatieve chaos’.”

“Zeker in renovatie- en gecombineerde projecten zoeken wij graag het contrast tussen bestaand en nieuw. Ook in onze eigen studio is deze relatie perfect tot wasdom gekomen.”

Wie de nieuwe designstudio betreedt, kan vanzelfsprekend niet om de schoorsteen heen. “Direct achter de schoorsteen is onze spreekruimte ingericht”, aldus Eskes. “Ook voor deze ruimte zochten we naar een transparante oplossing, die we vonden in de stalen puien met taatsdeuren van Schreurs Totaal Metaal. Dankzij de taatssystemen van FritsJurgens kunnen de bronskleurige taatsdeuren tot wel 130°geopend worden, waardoor een comfortabele doorloop en een ruimtelijk gevoel worden geborgd. Bovendien kenmerken de taatsdeuren met FritsJurgens systemen zich door een minimalistische design en een eenvoudige montage.” 

Jeroen Iemhoff, projectmanager bij FritsJurgens onderstreept dit: “Voor de montage hoeven slechts een vloer- en plafondplaat van 40 x 80 mm bevestigd te worden. Waar de plafondplaat wordt vastgezet met reguliere schroeven, zijn voor de vloerplaat twee gaatjes van 8 mm voldoende. Hierdoor kan het systeem ook uitstekend geïnstalleerd worden in renovatieprojecten en/of in combinatie met vloerverwarming.”

Elegante deurbeweging

Het onderhoudsvrije taatsscharnier van FritsJurgens wordt al in de fabriek van de deurfabrikant in de taatsdeur geïntegreerd. “Architecten en eindgebruikers hebben keuze uit een standaard System One scharnier of een zelfsluitend System M+ scharnier”, vertelt Iemhoff. “Beide systemen hebben een inbouwdiepte van 8 mm in de vloer, zodat de montage in combinatie met vloerverwarming geen problemen geeft. In de designstudio is gekozen voor ons System M+ scharnier, dat zich onderscheidt door een instelbare sluitingsdemping (soft-close) en hydraulische openingsdemping. Hierdoor wordt een elegante deurbeweging gegarandeerd.” Den Breejen: “Door het minimalistische design zijn horizontale liggers niet aan de orde en blijft de transparantie richting de schoorsteen behouden.”

Tussen de spreekkamer en het kantoorgedeelte zijn twee gesloten houten taatsdeuren geplaatst door Van Arkel Interieurbouw, in combinatie met de taatssystemen van FritsJurgens. “Met deze oplossing bewijzen wij dat taatsdeuren niet altijd van staal en transparant hoeven zijn”, benadrukt Den Breejen. “Sterker nog: soms zijn andere materialen, kleuren en (dichte) afwerkingen juist veel krachtiger. Zowel qua design als functie.” 

Eskes: “Het mooie van de gesloten deuren is dat zij aan de kantoorzijde frameloos zijn uitgevoerd. In combinatie met de witte kleur vallen zij volledig weg in de wand.” 

Aan de spreekkamerzijde is juist een nis gecreëerd. “Hierdoor vormen de deuren ook in geopende stand een prachtig designobject.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details