Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Shaw Contract onthult Floor Architecture III: de ultieme collectie voor commerciële ruimtes

Shaw Contract onthult Floor Architecture III: de ultieme collectie voor commerciële ruimtes

Shaw Contract, de gerenommeerde ontwerper en fabrikant van commerciële vloeroplossingen, introduceert met trots zijn nieuwste collectie: Floor Architecture III. Deze baanbrekende collectie tapijttegels opent de deur naar grenzeloze ontwerpmogelijkheden en is daarom de eerste keuze voor interieurontwerpers, architecten en vloeraannemers.

Eindeloze creativiteit, drie stijlen, drie kleurgroepen

De Floor Architecture serie heeft altijd de organische schoonheid van natuursteen, gepolijst beton, kiezels en kleine rotsen nagebootst. Wat Floor Architecture III onderscheidt, is het grenzeloze potentieel op het gebied van kleur- en stijlcombinaties.

Deze nieuwe collectie heeft drie kenmerkende stijlen: Stone, Fragment en het gestructureerde geometrische patroon Formation. Als aanvulling op deze stijlen zijn er drie nieuwe kleurgroepen: Verzadigd, Pastel en Subtiel kleuraccent. Deze paletten zijn het resultaat van zes maanden kleuronderzoek en bestaan uit 27 opties – 18 unieke, levendige kleuren en 9 neutrale tinten, die allemaal naadloos op elkaar aansluiten. Het verzadigde palet straalt aardse warmte en stabiliteit uit, de Pastel-collectie biedt optimisme en sereniteit, terwijl de Subtle Colour Accent-kleuren ingetogen levendigheid in ruimtes brengen.

Veelzijdigheid door backings

Wat Floor Architecture III echt uitzonderlijk maakt, is de beschikbaarheid op drie koolstofneutrale en recyclebare backings: EcoWorx S™, TaskWorx® en ComfortWorx®.

EcoWorx S™: Deze backing is gemaakt van een plastomeer polyolefine samenstelling, 50% lichter dan andere, closed-loop recyclebaar, Cradle to Cradle® Silver gecertificeerd en de eerste tapijttegel ter wereld met het Works-with-Well keurmerk.

TaskWorx®: Een kostenefficiënte prestatietapijttegel met 75% gerecycled materiaal uit een 100% post-industriële gerecyclede bron.

ComfortWorx®: Ontworpen voor akoestisch comfort en comfort onder de voeten, reduceert contactgeluid met 50% , en verbetert de geluidsabsorptie met 65% in vergelijking met standaard tapijttegels en harde oppervlakken. Elke vierkante meter ComfortWorx®-tegel is gemaakt van 67 PET-flessen (Polyethyleen Tereftalaat).

Bevordert een gezond milieu

Floor Architecture III wordt geproduceerd in een CO2-neutrale productiefaciliteit in Schotland en beschikt over certificeringen zoals Cradle to Cradle en Indoor Air Comfort Gold®. Het EcoSolution® Q100 garen is volledig gemaakt van 100% gerecyclede nylonvezel. De collectie is geoptimaliseerd voor een lage Embodied Carbon, heeft een garantie van 15 jaar en kan aan het einde van de levenscyclus worden ingeleverd bij Shaw Contract via het Re[TURN] reclamatieprogramma.

Ontdek Floor Architecture III

De Floor Architecture III collectie wordt tentoongesteld in de showroom van Shaw Contract in Vaartweg 10, Oosterhout. Voor wie op zoek is naar innovatieve en duurzame ontwerpoplossingen voor commerciële ruimtes, mag deze collectie niet missen.

Noot voor de redactie

Shaw Contract ontwerpt en produceert tapijt en veerkrachtige producten die ruimtes een basis geven en de mensen erin ondersteunen. Shaw Contract heeft showrooms en kantoren in Londen, Parijs, Oosterhout, Dubai en over de hele wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Georgia in de VS.

Met zijn productiefaciliteit in het Schotse Sanquhar is Shaw Contract ideaal gepositioneerd om aan de behoeften van klanten te voldoen via directe verkoop en een erkend netwerk van dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk en de EMEA-regio.

Als pionier van de Cradle to Cradle-benadering is Shaw zakelijk lid van Chemsec, het internationale chemische secretariaat, en van de Materials Advisory Group van het International Well Building Institute (IWBI). Het bedrijf is ook lid van de UKGBC en Carpet Recycling UK (CRUK), en werkt samen met South of Scotland Enterprise om de overgang naar een circulaire economie en een netto nul-benadering te ondersteunen.

Shaw Contract maakt deel uit van de Shaw Industries Group. Surf voor meer informatie naar: www.shawcontract.com/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details