Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Slimme verlichting: eenvoudig maar doeltreffend

Slimme verlichting: eenvoudig maar doeltreffend

Sturing en armaturen optimaal op elkaar afgestemd

“Wij zetten steeds meer in op Smart Home bediening”, zegt Leo van Aken, accountmanager van Klemko Techniek. Het bedrijf produceert innovatieve ledverlichting, lichtbesturingen en aansluittechniek en maakt hierbij bediening met verschillende (draadloze) protocollen mogelijk. Daarnaast introduceert Klemko Lumiko Easy, een eigen systeem voor slimme verlichting, dat niet van wifi afhankelijk is.

Binnenkort verspreidt Klemko een speciale Smart Home catalogus, maar met Archicomm blikt Van Aken alvast vooruit. “We willen onze verlichting maximaal afstemmen op de diverse Smart Home mogelijkheden. De verschillende protocollen hebben hun eigen voordelen en hierin maakt elke gebruiker zijn eigen keuze. Wij schetsen in de catalogus alle mogelijkheden.” 

Aansluiting met alle bekende protocollen

Een deel van de bekende Smart Home Protocollen werkt draadloos via wifi. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Zigbee, Casambi en Z-wave. Anderen maken gebruik van bluetooth, of werken met bedrading. “Onze producten kunnen met al deze oplossingen communiceren. Zo kunnen Klemko drivers en dimmers ook moeiteloos worden toegevoegd in de Philips Hue app.”

In het geval van draadloze protocollen is het gebruik van apps en een bridge om verlichting ‘slim’ te maken noodzakelijk. Sommige gebruikers willen echter geen app gebruiken, maar hun verlichting gewoonweg schakelen of dimmen. “Wij komen daarom met Lumiko Easy, een eenvoudig systeem dat werkt met hand- en wandzenders en ontvangers. De lampen worden dan met een simpele knop op een afstandsbediening aangestuurd, er is geen app of bridge nodig.” 

Lumiko Easy is ook erg geschikt wanneer (nog) geen wifi aanwezig is, legt Van Aken uit. “In nieuwbouwwoningen is vaak al wel spanning, maar nog geen wifi. De keukenbranche kan dan gebruik maken van ons eenvoudige, maar doeltreffende systeem om toch al slimme verlichting te realiseren. Bijkomend voordeel is dat Lumiko Easy zich eenvoudig laat installeren en instellen. De wandzenders kunnen simpelweg naderhand op de muur geplakt worden. Waar de klant ze maar wil hebben.”

In de nieuwe Smart Home catalogus worden alle protocollen en systemen uitgelegd, maar hierin is natuurlijk ook aandacht voor de armaturen. “Dan gaat het over onze ledspots en ledstrips, ook de versies die van kleur kunnen veranderen. Niet alleen de sturing is van belang, maar ook de ledverlichting die hierbij past. Wij doen ons best om deze optimaal op elkaar af te stemmen.”

Veelzijdige nieuwe led spots

Dit voorjaar krijgt Klemko er twee nieuwe led spots bij, die dankzij de Klemko led drivers natuurlijk ook smart aan te sturen zijn. Beide modellen vallen in de Lumiko Compact serie. “Piran is een semi inbouw spot, die een minimale inbouwdiepte nodig heeft. Het is feitelijk een kokertje dat vanuit het plafond naar beneden, of naar de wand gericht kan worden. Palermo is langer en heeft twee gezichten. In een ingedrukte staat lijkt het een inbouwspot. Uitgerekt doet hij aan als een opbouwspot. Ook deze spot kan worden gekanteld in de gewenste positie.” Beide lampen zijn leverbaar in standaard zwart en wit. De reflector is zwart, maar er is ook een witte of gouden reflector beschikbaar om de spot aan te passen aan de smaak van de gebruiker.

Benieuwd naar de nieuwe Smart Home catalogus van Klemko? Het naslagwerk kan op de website als PDF gedownload worden. Men kan daar tevens een gedrukte versie bestellen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details