Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Verantwoording voor kwalitatief aluminium
Fabricator: Lindhorst, arch: Kulczyński Architekt (Beeld: Leszek Ogrodnik)

Verantwoording voor kwalitatief aluminium

SAPA by Hydro is helemaal klaar voor deze veranderende markt en neemt bewust de verantwoordelijkheid voor aluminiumproducten van hoge kwaliteit.

Roger Cremer, Country Manager Benelux van SAPA: “De Hydro Group is een van de grootste aluminium toeleveranciers in Europa. Eén van de merken binnen de Building & Construction tak is SAPA, een van oorsprong Scandinavisch merk met een nuchtere inslag en vier kantoren in de Benelux.” Het Benelux-hoofdkantoor is te vinden in Landen, net als de ontwerpbureaus, de R&D, een testcentrum, en een showroom van 400 m².

Fabricator: Alu Verschueren, Sint-Niklaas, Arch: Van Raemdonck – Milliau Architecten – Arch. Steven Milliau, Sint-Niklaas (Beeld: info@fclama.be)

Cremer: “We bevinden ons in een veranderende markt. Eerst werden brandwerende ramen, deuren en gevels door een veelvoud van gevelbouwers aangeboden. De normeringen voor deze producten en de regulering is in de afgelopen jaren echter steeds strenger geworden. Door de CE markering moet de fabrikant nu meer en diepgaandere kennis hebben van het product en de brandwerende markt.” Ook voor de gevelbouwer en architect heeft dit gevolgen. “Zij moeten meer in detail testrapporten kunnen lezen en interpreteren.”

Belang van CE-markering

Volgens Cremer biedt de CE-markering  een garantie op een kwalitatief product: “Het gaat het erom dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Architecten zijn terecht kritisch; ze willen dat het verhaal van de leverancier klopt. Het is belangrijk dat we hier als markt bewust verantwoording voor nemen.”

SAPA biedt een breed scala aan producten aan. “Zij voldoen allemaal aan de normen van deze tijd. Als een architect een gebouw ontwerpt komt hij bijvoorbeeld een hoek tegen waar 60 minuten brandwerendheid gehaald moet worden, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen, of beide. Met dat verhaal kan hij bij onze adviseurs komen, die het product aanraden dat voldoet aan de eisen en het juiste design heeft.”

Arch: Architectenbureau Cepezed b.v, Delft, fabricator: Rollecate BV, Staphorst

Eén van die producten is de Avantis 70 FR. Cremer: “Dit is een brandwerend aluminium raamsysteem dat onder meer aan de Nederlandse EW30 eis voldoet en gecombineerd kan worden met inbraakwerende eigenschappen. De brandwerende vliesgevel Elegance 52 FR is toch wel één van onze paradepaardjes. Dat deze gevel brandwerend is, is eigenlijk van buiten niet te zien. Hier is gerecycled materiaal in verwerkt. Duurzaamheid is namelijk belangrijk voor ons.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details