Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Maak kennis met de nieuwe standaard in deuren! 

Maak kennis met de nieuwe standaard in deuren! 

Hoe definieer je de gevel van een huis?

Met Architectura opent Kegro Deuren samen met M3H Architecten, Bedaux de Brouwer Architecten, Van Bergen Architectura, Faro en Tank Interior Design Agency de deur naar nog niet eerder geziene woonbeleving. Binnen de nieuwe en vooruitstrevende deurenlijn komen diversiteit, eigenheid en design op bijzondere wijze samen met de functionaliteit en kwaliteit die van Kegro Deuren verwacht mag worden. Daarmee is Architectura dé toekomstbestendige keuze voor iedereen die begrijpt dat de deur het visitekaartje van de woning is. Maak kennis met de nieuwe standaard in deuren!

Een uniek design begint bij de deur. Kegro Deuren is al een halve eeuw dé specialist in betaalbare houten buitendeuren die uitstekende deurprestaties en tal van designmogelijkheden combineren. De deurenfabrikant is bovendien hét adres voor vernieuwende deurconcepten, waarvan Architectura een excellent voorbeeld is. Om de voordeur zijn verdiende rol als visitekaartje en designstatement terug te geven, startte Kegro Deuren in 2020 een bijzondere ontwikkeling in samenwerking met vijf vooraanstaande architectenbureaus. “Onze intrinsieke wens was om de standaard in deuren opnieuw te definiëren”, vertelt commercieel directeur Marco van den Hoven. “En dat is gelukt! De unieke samenwerking tussen de architecten en onze eigen technische afdeling heeft gezorgd voor bijzondere nieuwe deuren die de gevel van een huis absoluut definiëren. Maar ook tot deurontwerpen die voor iedereen bereikbaar zijn.”

Unieke touch

Architecten focussen vooral op look & feel, terwijl voor producenten met name haalbaarheid, maakbaarheid en productierendement centraal staan, vertelt hij. “Door dit samen te brengen, ontstonden bijzondere nieuwe deurdesigns. Maar ook uitdagingen, waarvoor we samen een oplossing hebben gevonden. We hebben geëxperimenteerd met en geïnvesteerd in nieuwe technieken, gereedschappen en bewerkingsmethoden om creativiteit, functionaliteit en uitvoerbaarheid te harmoniëren. Hierdoor beschikken de nieuwe deurmodellen over een unieke touch, waarvoor men echt bij Kegro Deuren moet zijn.”

Complete deurconcepten

Wat ook uniek is, is dat de ‘sieraden’ (garnituren/brievenbussen/roosters) in het deurontwerp zijn meegenomen en daardoor een onlosmakelijk onderdeel vormen van het deurdesign. “In totaal zijn acht complete deurconcepten ontworpen, die toepasbaar zijn in de renovatiemarkt, nieuwbouw en hoogbouw en die ook in volumes geproduceerd kunnen worden. Alle deuren zijn hoogwaardig geïsoleerd en voldoen aan de hoogste stabiliteitsklasse, KOMO en GND. Indien gewenst kunnen de deuren bovendien brand- en rookwerend worden uitgevoerd. Waar architecten en bewoners het design van hun keuze selecteren, zorgt Kegro Deuren voor de juiste deurprestaties.” 

De Architectura deurconcepten zijn vanaf nu te bestellen. De productie start in Q2-2024

‘Achter een deur ontstaat een nieuwe wereld’

Van Bergen Architectura
Belle: Stoere, elegante voordeur
Coco: Interactie met de mens achter de deur

Michael van Bergen heeft een heldere visie op het fenomeen ‘voordeur’. Een voordeur scheidt volgens hem twee werelden: de open wereld buiten en de geborgen wereld binnen. Met een sterk gevoel voor ambacht heeft deze architect gekeken naar de materialisatie in hout, omdat in zijn ogen ambacht weer echt gewaardeerd wordt. Van Bergen begon met het ontwerpen van de ‘sieraden’ op de deur, omdat deze karakterbepalend zijn voor de uitstraling.

‘De deur is het visitekaartje van het pand’

Bedaux de Brouwer Architecten
Entraux: Tijdloze deuren met cannelures of in vlakke uitvoering

De deurenlijn van Bedaux de Brouwer Architecten is ontworpen om tijdloos en lang mee te gaan. De deuren schreeuwen niet, maar zijn wel nadrukkelijk aanwezig. Een beetje ingetogen, ontworpen met al het mooie en goede van toen, uitgevoerd in materiaal van nu. Zo is een ontwerp ontstaan dat kwalitatief gezien generaties meegaat, maar ook de volgende generaties nog steeds zal aanspreken.

‘Meer diversiteit en eigenheid in deuren’

Faro
FAB!: Deuren met ‘eigenheid’ en de robuuste industriële uitstraling van toen

FAB! staat voor ‘Factory Based’ en is een verwijzing naar de visie van ontwerpster Arjenne van Berkum. De deuren hebben een robuust uiterlijk, dat knipoogt naar het industriële verleden. Onverwoestbaar, functioneel en stoer van karakter. Dankzij de simpele lijnvoering in latten, die door hun schaduwwerking spannende diepte creëren, wordt elke lichtinval anders beleefd. Uniek is bovendien de subtiele connectie naar het wonen van nu.

‘Voor een bewoner begint een bouwwerk bij de deur’

M3H Architecten
Crescendo: Elegant, verticaal lijnenspel
Legato: Stoer en robuust horizontaal lijnenspel

Legato en Crescendo zijn ontworpen door architecten Machiel Spaan en Jeroen Caderius van Veen. Het verticale en horizontale lijnenspel is ontstaan door de inspiratie van strijkinstrumenten. Door deuren te bekijken, te voelen, te openen en te sluiten zijn de ideeën voor de ontwerpen geboren. Legato en Crescendo hebben een stevige uitstraling en bieden veiligheid en geborgenheid. De deuren zorgen voor de relatie tussen binnen en buiten. Ambacht en aandacht staat hierbij centraal.

‘Er zit veel meer techniek in een voordeur dan je denkt’

Tank Interior Design Agency
Bophilic: Natuurlijk, meanderend lijnenspel
The Groove: Stoere, strakke groeven

De deurontwerpen van Sanne Schenk en Tommy Kleerekoper zijn geïnspireerd op de natuur, waarvan meerdere facetten terugkomen. De tactiliteit wordt gecreëerd door een voelbare houtnerf. Het natuurlijke lijnenspel werd uitgebreid met grafische lijnen voor visueel houvast. Door het lijnenspel onder de spion en de brievenbus te onderbreken, wordt de indruk gewekt dat er een waterstroom door het deurelement wordt onderbroken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details