Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Een keuken in betonlook in een handomdraai 

Een keuken in betonlook in een handomdraai 

Van grof tot fijn: alles is mogelijk

Beton is booming! Of het nu gaat om een betonnen muur, een betonnen vloer of zelfs betonnen accessoires: steeds meer architecten en ontwerpers zijn dol op het rauwe, minimalistische effect van dit veelzijdige bouwmateriaal. Ook in keukens is de robuuste betonlook geliefd. De verwerking van beton kan echter lastig zijn. De Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER heeft daarom Betoneffekt ontwikkeld, een coating waarmee houten oppervlakken in een handomdraai kunnen worden voorzien van een betonnen uitstraling – ook in de keuken.

ADLER Betoneffekt dient met een troffel nat in nat te worden aangebracht. Door dit in alle richtingen door elkaar te doen, ontstaat een karakteristieke betonlook. De coating moet daarna een nacht drogen. Daarna dient het oppervlak te worden geschuurd, waarna het kan worden afgelakt met een lichtechte meubellak met een lage glansgraad. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met ADLER PUR-Antiscratch G5. Dit geeft het oppervlak de gewenste weerstand. Hierdoor ontstaat een bijzonder robuust oppervlak, passend bij de betonnen look. 

Geen grenzen aan creativiteit 

De betonlook kan volledig worden aangepast aan de wensen van de klant. Door bijvoorbeeld te variëren met de schuurintensiteit, kunnen het gevoel en de uitstraling van het betonoppervlak naar wens worden verfijnd. Van grof tot fijn: alles is mogelijk. Ook door te variëren met de hoeveelheid coating op de troffel, kan invloed worden uitgeoefend op het uiteindelijke resultaat. ADLER Betoneffekt is bovendien in verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar: van het bijna zwarte ‘Cuba Libre’ en de grijstinten ‘Caipirinha’, ‘Daiquiri’ en ‘White Lady’ tot het roodbruine ‘Bahama Mama’. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details