Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Geen klant meer verloren aan de voordeur
Steellook details.

Geen klant meer verloren aan de voordeur

Franck de Munster, general manager van Harinck, is in een jubelstemming. “Het was geweldig om onze noviteiten op Polyclose te laten zien! Onze klanten waren zeer tevreden en wij zijn nu gigantisch druk om alle leads op te volgen.” Op de vakbeurs toonde het bedrijf onder meer de gepatenteerde gevelbekleding, maar waren het de deuren die de show stalen.

Het bedrijf is al meer dan 40 jaar toonaangevend op het vlak van voordeuren, ofwel inkomdeuren, zoals het Vlaamse bedrijf ze noemt. Voor elk huis is er een bijpassende deur, want het merk Frager biedt een scala aan stijlen. Van klassiek tot tijdloos, van hedendaags tot modern en grensverleggend. Volgens Franck zijn vooral de nieuwe houtimitatiedeuren momenteel zeer gewild. 

Strakke architectuur, warme materialen

“Strakke architectuur is erg populair, maar dan wel gecombineerd met warme materialen, zoals natuursteen, hout en koper. Een houten deur heeft echter verschillende nadelen. Zo is deze niet helemaal winddicht en is hout een natuurlijk materiaal dat werkt. Hiermee kunnen architecten dus niet aan de isolatienormen voldoen. Van onze klanten hoorden wij dan ook dat zij de eindklant vaak verloren als het om de voordeur ging. Zij zijn daarom erg blij met onze houtimitatiedeuren. Hiermee beantwoorden we een vraag die al lang in de markt leeft, maar waar onze klanten nog geen antwoord op hadden.”

Zowel klassieke deuren als moderne uitvoeringen

Op Polyclose werden de eerste deuren met houtdecor getoond. “We bieden deze deuren aan in verschillende stijlen, zo is er de klassieke kaderdeur met sierlijst en een onderplint, maar ook een meer hedendaagse deur met schrootjes, en een speciale deurtrekker over de hele lengte.” 

Met deze collectie sluit Frager aan op de vraag naar een industriële look. “Hierbij kiest men toch ook voor hout, vanwege de warme en rustgevende uitstraling. Wij combineren dit, als men hiervoor kiest, met zwarte ramen in steellook.” Met de voordeuren van Frager kan de architect sowieso voldoen aan de isolatienormen, maar zij kunnen ook uitgevoerd worden met een zelfsluitende techniek, om het binnenklimaat nog beter te bewaken. “Daarnaast profiteren onze klanten van de warme uitstraling van hout en zijn de voordeuren onderhoudsvrij. Er ontstaan geen scheurtjes, zoals bij echt hout het geval is, de deuren verkleuren niet en beitsen of vernissen is niet nodig.” 

Met de nieuwe serie voordeuren creëert Frager volgens Franck een aantrekkelijk en warm welkom. “Wij verwachten veel van deze producten. De houtimitatie deuren passen bij strakke Nederlanders, iets warmere Vlamingen en design Italianen. De vraag naar deze stijl blijft groeien en kunnen wij natuurlijk ook doortrekken naar de gevelbekleding.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details