Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
3X feest!

3X feest!

Na bijna 3 jaar PaletteCAD 9 werd tijdens de zomer van 2020 de nieuwe versie van PaletteCAD gelanceerd. Deze nieuwste versie van de 3D ontwerpsoftware is op veel vlakken klaargemaakt voor de toekomst. Mooier, sneller en voorop in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Naast de nieuwe release is 2020 een bijzonder jaar omdat Tom Smeets, eigenaar van PaletteCAD.nl BV een 10-jarig jubileum heeft. 

Sander Tiems en zijn zoon Jeroen Smeets zijn sinds dit jaar mede-eigenaar geworden. PaletteCAD.nl gaat onder de nieuwe handelsnaam PaletteCAD Nederland verder. Tom heeft er bewust voor gekozen om de opvolging intern te zoeken zodat de service, kwaliteit en het familiaire karakter van PaletteCAD behouden blijft. Geen strategische overname dus!

Beter geprogrammeerd

Wat direct opvalt aan de nieuwe versie is dat de interface er vernieuwd en modern uitziet. PaletteCAD heeft hier een gelijkenis met Windows 10 getrokken. Daarna is merkbaar dat het programma sneller reageert op commando’s. Dit komt omdat delen van het programma opnieuw en logischer uitgeschreven zijn in een uniforme programmeertaal. Het rekent sneller. Hierdoor kan PaletteCAD gemakkelijker grote tekeningen aan.

Nieuwe render engine

De andere grote verandering is op het gebied van rendering, materiaaleigenschappen en verlichting. Waar PaletteCAD altijd goed in is geweest en nu nóg beter in wordt, is de kwaliteit van de presentatie naar de klant. Met een nieuwe techniek is het renderen op heel veel punten verbeterd en sneller. Verlichting is makkelijker in te stellen en voelt nog natuurlijker aan. Materiaaleigenschappen zijn makkelijker in te stellen en het effect is direct zichtbaar in fotokwaliteit. Voorbeelden van materiaal-eigenschappen die verder zijn uitgewerkt zijn lichtabsorptie en licht spiegeling. Denk bijvoorbeeld eens aan het feit hoe leer anders reageert op licht dan kunststof. Met versie 10 kunt u zelfs blijven ontwerpen terwijl PaletteCAD aan het renderen is, wat zorgt voor een enorme tijdswinst.

Integratiemogelijkheden

Momenteel is software-integratie een belangrijk item. Alles moet gekoppeld zijn voor een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering en alles moet eruit gehaald worden wat erin zit. Hier speelt PaletteCAD slim op in. De CLOUD is nu zichtbaar als een map in de Windows verkenner waardoor het nog makkelijker wordt om bestanden te delen. Via de CLOUD kan de PaletteSHOWROOM met alle uitgewerkte projectpresentaties en filters op de eigen bedrijfswebsite geïntegreerd worden. Het is duidelijk dat dit veel mogelijkheden biedt op het gebied van verkoop. STEP bestanden, IFC bestanden en Sketchup bestanden zijn nu te importeren en te exporteren waardoor nu alle veelgebruikte 2D en 3D bestandsvormen in PaletteCAD zijn te gebruiken. Samenwerken met uw interieurbouwer, tegelzetter of onderaannemer gaat nu dus nog eenvoudiger!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details