Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Begeleiding van tekening tot oplevering
De verschillende armaturen zorgen samen voor de sfeer in Brasserie Woodz. (Beeld: just Herm)

Begeleiding van tekening tot oplevering

Verlichting: je hoeft het niet alleen te doen!

Licht is de passie van SLV Nederland. Dat is merkbaar in het brede verlichtingsassortiment, dat bijna helemaal uit voorraad leverbaar is. Daarnaast wil SLV de klant vooral ontzorgen met advies en begeleiding, vanaf de eerste tekening tot aan de oplevering.

“Licht is een essentieel onderdeel van elk project”, zegt Fréderique de Boer. Zij werkt als lichtadviseur bij SLV Nederland. “Goede verlichting is ontzettend belangrijk, bijvoorbeeld om je goed op je werk te kunnen concentreren. In een kantoor gelden bepaalde NEN-normen en is 500 lux wenselijk, dus kun je niet zomaar lukraak iets ophangen. Ook in een thuissituatie kun je met verlichting de gewenste sfeer creëren. Licht schept dus een sfeerbeeld én is functioneel.” 

Fréderique de Boer en Rob van Leeuwen. (Beeld: CLIM)

De Boer geeft advies over het plaatsen van de juiste armaturen, op de juiste plek. “Door mijn ervaring op de verkoopafdeling ken ik alle armaturen en technische specificaties, die kennis neem ik mee in de lichtplannen.”

Om de klant goed te adviseren werkt De Boer nauw samen met projectmanager Rob van Leeuwen. “Hulpvragen komen op verschillende manieren bij ons terecht. Persoonlijk contact, per e-mail of via onze website: hulpbijverlichting.nl. Op deze website geven wij veel informatie over het werken met verlichting. Daarnaast kun je onze expertise gebruiken bij jouw eigen project of lichtplan.” 

Kosteloze service om te ontzorgen

Wanneer een vraag binnenkomt besluiten De Boer en Van Leeuwen samen waar de vragensteller het meest mee geholpen is. Is advies op afstand voldoende, of is hulp op locatie noodzakelijk? “Ik ben de persoon die op bezoek gaat”, zegt Van Leeuwen. “Ik zit dan met de interieurarchitect of installateur om de tafel. Tijdens dat bezoek gebruik ik een checklist om alle belangrijke gegevens bij elkaar te krijgen, zodat Fréderique genoeg informatie heeft om met een lichtplan te beginnen.” 

Of het nu een project binnen of buiten betreft, SLV stelt zich ten doel om de eindklant te ontzorgen. “Dit is een kosteloze service. Je hoeft het niet alleen te doen!”

SLV Nederland adviseert over de toepassing van de juiste armaturen op de juiste plek. (Beeld: just Herm)

Van Leeuwen zit het liefst zo vroeg mogelijk bij de klant aan tafel. “Hoe eerder we aan kunnen haken, hoe meer we rekening kunnen houden met het budget. Ook de technische kant is belangrijk, de kabels en aansluitingen moeten aanwezig zijn op de juiste plekken. Daarnaast kan verlichting ook een ontwerp versterken. Ik ben graag een sparringpartner, en denk mee over het realiseren van het juiste visuele effect.” 

De Boer sluit hier van harte bij aan. “Om de architectuur te accentueren is te weinig niet goed, maar te véél ook niet. Wij geven hier graag advies over. De klant geeft aan wat hij/zij graag wil, wij kijken wat er mogelijk is en zo komen we tot het advies. Het lichtplan maak ik in het programma Dialux. Hiermee kan ik ook 3D beelden genereren, zodat de klant een goede indruk van het eindresultaat krijgt.”

Het is mogelijk om producten als demo te ontvangen. Van Leeuwen: “In sommige gevallen ga ik naar de locatie met verschillende armaturen, om te laten zien welk effect je kunt bereiken.” 

Een 3D voorstelling van het lichtplan voor Brasserie Woodz.

Elk project heeft zijn eigen uitdagingen, zegt De Boer. “Er zijn wel enige standaardwaarden, maar elke situatie is weer anders, dat maakt het ook leuk. Particulier of zakelijk, binnen of buiten. Zo gaf een klant aan dat hij armaturen tegen een garagebox wilde plaatsen, ik denk dan na over de juiste armaturen en maak een selectie uit ons grote assortiment om hem op weg te helpen.”

Het vrijblijvende advies van SLV is op verschillende manier beschikbaar. Informatie is te verkrijgen door via de website, en iedereen kan een half uurtje sparren met Fréderique de Boer. Het bedrijf kan echter ook al vanaf het begin meedenken over de verlichting van een project.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details