Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
ClickBrick Pure: een circulaire gevel met een traditionele uitstraling

ClickBrick Pure: een circulaire gevel met een traditionele uitstraling

Dat is te danken aan het afgelopen voorjaar door Wienerberger geïntroduceerde ClickBrick Pure; het eerste volledig circulaire gevelsysteem op basis van handvorm gevelbakstenen. Deze nieuwe baksteen heeft een generfde, karaktervolle textuur die de handvorm gevelbakstenen zo typeert. Door te werken met een schijnvoeg ontstaat er een optische schaduwwerking, die heel dicht in de buurt komt bij de gewenste esthetiek van traditioneel metselwerk.

Zeven sorteringen

Met ClickBrick Pure maakt Wienerberger het voor opdrachtgevers, architecten en bouwbedrijven mogelijk om in de praktijk circulaire woningen met een traditioneel gevelbeeld te realiseren. Dat gebeurt onder het veelzeggende motto ‘innovatie in traditie’. Dankzij moderne technologie is het nu mogelijk om een gevel te creëren met een vertrouwde, traditionele uitstraling. ClickBrick Pure is in zeven sorteringen leverbaar, van donker antraciet, via bruin en paars naar baksteenrood en een lichte zandkleur. De al langer bestaande, strakke strengpersvariant kent ook zeven sorteringen en gaat vanaf nu door het leven onder de naam ClickBrick Cube. 

Nieuw serviceconcept

Beide ClickBrick-varianten worden geleverd volgens het nieuwe serviceconcept Brick as a Service. Dit concept voorziet in aanvullend advies, uitgebreide services en zekerheid vooraf in retourname en restwaarde. “Daarmee onderstrepen we onze circulaire doelstellingen”, zegt Stef van Ham, Productmanager Gevel bij Wienerberger. “De retourgarantie met restwaarde geeft gebouweigenaren de garantie dat onze ClickBrick past in de circulaire economie waar we naartoe op weg zijn én dat de bakstenen en toebehoren hun kwaliteit blijven behouden.” 

ClickBrick Pure heeft een generfde, karaktervolle textuur die de handvorm gevelbakstenen typeert. Door te werken met een schijnvoeg ontstaat er een optische schaduwwerking, die heel dicht in de buurt komt bij de gewenste esthetiek van traditioneel metselwerk.

Compleet systeem

Net als de strakke ClickBrick Cube-variant wordt ClickBrick Pure geleverd als compleet systeem. Dus inclusief de benodigde rvs-verbindingsclips, verankeringsclips en ankers om te komen tot een sterke en betrouwbare gevel. Naast de reguliere gevelstenen zijn ook speciale hoekstenen ontwikkeld. Deze zijn op de kopse zijde te voorzien van een schijnvoeg en hebben een extra zaagsnede om de verbinding op de hoek met de aanliggende steen te maken. De hoekstenen worden ook bij raam- en deuropeningen gebruikt, wat zorgt voor een mooie afwerking. Daarnaast is er een bijpassende lateisteen leverbaar voor boven de gevelopeningen. Met een extra uitsparing aan de onder- of bovenzijde van de steen kan de latei volgens de richtlijnen verwerkt en mooi uit het zicht gehouden worden.

Duurzaam en circulair bouwen

Met de komst van de ClickBrick Pure geeft Wienerberger verder inhoud aan haar vergaande ambities om te bouwen aan een duurzame, circulaire toekomst. De basisgrondstof voor de keramische ClickBrick-gevelstenen is duurzaam gewonnen Nederlandse rivierklei, een hernieuwbare grondstof, oneindig en lokaal beschikbaar. Het ClickBrick-systeem reduceert bovendien het gebruik van bouwstoffen, kenmerkt zich door optimale recycling en resulteert in onderhoudsvrije gevels.

Van Ham: “Wat we als Wienerberger am-bieerden, is het creëren van de best mogelijke voorwaarden om met droogstapelen een mooie, traditioneel ogende gevel te realiseren die toch past in het concept van circulair bouwen en ontwerpen. Dat is met ClickBrick Pure zeker gelukt!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details