Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Complete oplossing voor thermische isolatie, geluidsisolatie en zonwering
WICTEC Modular air werd ontwikkeld voor een ambitieus bouwproject in Zwitserland; de volledige renovatie van het Schulhaus Zentrum in Horw.

Complete oplossing voor thermische isolatie, geluidsisolatie en zonwering

Een gesloten gevel, in combinatie met een dubbele huid gevel, geïntegreerde drogelucht- en zonweringsystemen en 10 jaar complete systeemgarantie. Dát is WICTEC Modul air, ontwikkeld door WICONA en getest onder realistische gebruiksomstandigheden. Door een optimale integratie van materialen en componenten worden condensatie en beslagen ruiten voorkomen en een helder zicht naar buiten geborgd. Bovendien voldoen WICTEC Modul air-gevels aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, ontwerpflexibiliteit, warmte- én geluidsisolatie, zoals aangetoond met talrijke referentieprojecten.

WICTEC Modul air is zowel intelligent als goed doordacht, vertelt Perry Hermans, Country Manager Benelux WICONA GEVELSYSTEMEN bij Hydro Building Systems. “WICTEC Modul air is een afgesloten dubbelwandig gevelsysteem met een spouw die constant wordt voorzien van droge lucht en die geen raakvlakken heeft met de atmosfeer binnen of buiten. Het systeem bestaat uit een elementengevelsysteem in combinatie met een dubbele huid. Waar het WICONA-drogeluchtsysteem zorgt voor constante circulatie in de spouw van de dubbele huid, regelt een centraal besturingssysteem de toevoer van voldoende droge lucht. Een monitoringsysteem ziet toe op de perfecte werking hiervan.” 

Op dit moment wordt het innovatieve gevelsysteem ook uitgerold in de rest van Europa, waaronder in Nederland.

De constante stroom droge lucht van een centraal, onderhoudsarm drogeluchtsysteem creëert een atmosfeer die vergelijkbaar is met een cleanroom. “Dit voorkomt zichtbare condensatie of vervuiling. Reiniging van de spouw tussen de beglazing is niet langer nodig, waardoor de reinigingskosten flink dalen.”

Uitgekiende zonwering

Zonwering in de vorm van een jaloezie-oplossing is aangebracht in de luchtspouw, zodat ook de lamellen schoon blijven en beschermd zijn. “Dankzij een intelligent besturingsconcept kan de zonwering volledig automatisch en onafhankelijk van het weer worden afgesteld op de behoeften van de individuele gebruiker. Dit garandeert altijd een comfortabel klimaat, een uitstekend zicht, een effectieve bescherming tegen fel zonlicht en een maximale energie-efficiëntie. Bovendien wordt de levensduur van de zonweringsapparatuur flink verlengd. De motor van het systeem is buiten de spouw geïnstalleerd in de kamer, waardoor deze goed toegankelijk is.”

Vrijheid in uitstraling en architectuur

WICTEC Modular air werd ontwikkeld voor een ambitieus bouwproject in Zwitserland; de volledige renovatie van het Schulhaus Zentrum in Horw. “Mede dankzij het WICTEC Modul air-gevelsysteem voldoet dit gebouw nu aan de strengste eisen van de Zwitserse Minergie-norm en biedt het leerlingen en docenten een unieke leer- en werkomgeving.” 

Ook wordt de WICTEC Modul air-gevel gebruikt in de nieuwe productie- en kantoorgebouwen van de Zwitserse levensmiddelenfabrikant Zweifel Pomy-Chips AG. “In combinatie met een geventileerde houten vliesgevel zijn er 170 WICTEC Modul air-elementen geplaatst, die een consistente uitstraling geven en de best mogelijke energie-efficiëntie garanderen”, aldus Hermans. “Ook in Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen kunnen we inmiddels mooie referenties voorleggen.”

Op dit moment wordt het innovatieve gevelsysteem ook uitgerold in de rest van Europa, waaronder Nederland. “De reacties van architecten, eindgebruikers én investeerders zijn overweldigend. Niet verwonderlijk, want WICTEC Modul air biedt volledige vrijheid. Niet alleen qua veiligheid, maar ook qua uitstraling en architectuur. Het is mogelijk om te kiezen voor gevels met kozijnen of voor een vliesgevel. De beschikbare opties zijn modulaire, hangende of inzetgevels. Een ander voordeel is dat de gevelelementen, inclusief beglazing, vooraf in de fabriek kunnen worden vervaardigd, waardoor kortere installatietijden en dus kortere bouwtijden worden gehaald.”

“Dankzij het compacte ontwerp van de WICTEC Modul air-gevel neemt de constructiediepte drastisch af in vergelijking met traditionele dubbelwandige gevels. Dit levert zeer kosteneffectieve bouwwerken op met maximale bruikbare ruimte. Ook zorgt de dubbelwandige uitvoering voor een maximale geluidsisolatie.” 

Voor investeerders is bovendien de energie-efficiëntie interessant. “U-waarden onder passiefhuisniveau (Uw ≥ 0,55W/m2K) zorgen voor een maximale warmte-isolatie, waardoor de kosten voor verwarming en koeling flink worden verlaagd.”

10 jaar complete systeemgarantie

De montage van WICTEC Modul air-systeem wordt uitsluitend uitgevoerd door gecertificeerde WICONA partners. Op het profiel- en drogeluchtsysteem wordt 10 jaar systeemgarantie geboden. “Onze specialisten zijn 24/7 beschikbaar bij storingen en voeren binnen 48 uur reparaties uit”, aldus Hermans. “Ook het onderhoud van de zonwering valt onder de nieuwe garantie. Dit betekent dat we de eerste leverancier zijn die 10 jaar garantie levert op de werking van ons complete gevelsysteem. Dit geeft niet alleen architecten, eindgebruikers en investeerders, maar ook onze gevelbouwpartners de zekerheid die zij zoeken voor hun projecten.” 

24/7 service en onderhoud zorgen bovendien voor een langdurige functionaliteit én waardebehoud van het gebouw.   

FICHE VAN PROJECT
  • Project: Zentrum
  • Plaats: Horw, Zwitserland
  • Architect: Lussi + Partner AG, Architekten ETH SIA BSA
  • Fabrikant: Sottas SA
  • Gebouweigenaar: Gemeinde Horw

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details