Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De duurzame oplossing voor iedereen die van hout houdt!
Bij het aanbrengen gaan de oliën direct een moleculaire binding aan met de houtvezels in het oppervlak, waardoor het hout in slechts één enkele laag wordt gekleurd en beschermd.

De duurzame oplossing voor iedereen die van hout houdt!

Focus op milieubewust ondernemen

Alle medewerkers van Rubio ademen hout. Met het Rubio Monocoat productgamma proberen zij dit mooie product zo mooi en goed mogelijk te beschermen, in al zijn schakeringen. Maar dat doen ze ook om de levensduur van het materiaal aanzienlijk te verlengen, met de nadruk op het behoud van de natuurlijke look & feel. Hierbij hebben zij twee pijlers hoog in het vaandel: kwaliteit en duurzaamheid.

De oliën bevatten 0% vluchtige organische stoffen en 0% water en/of solventen. Hierdoor zijn ze niet alleen veilig in gebruik, maar ook veilig voor het milieu.

‘If you do it right, it will last forever’. Deze beroemde quote van designer Massimo Vignelli is absoluut van toepassing op Rubio Monocoat. “Wij gaan voor duurzaamheid in al zijn facetten”, benadrukt Sjoerd Bos, Verkoopmanager bij Rubio Monocoat Nederland. “Dit uit zich niet alleen in het gebruik van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, maar ook in het voortdurend optimaliseren van onze productieprocessen, de continue aandacht voor de invloed van onze producten op gebruikers en milieu en de strikte naleving van alle regelgeving op het gebied van afvalbeheer en energiegebruik. Rubio Monocoat is al achttien jaar dé referentie al het gaat om hoogwaardige en natuurlijke houtbescherming. Ons Eco-
Conscious-verhaal maakt dit duidelijk zichtbaar voor onze klanten.”

Rubio EcoConscious

Het EcoConscious-verhaal beschrijft alle stappen van Rubio Monocoat van duurzame grondstof tot gerecyclede verpakking. “Alles begint met lijnzaad als duurzame basis voor onze oliën”, aldus Bos. “Bij het aanbrengen gaan de oliën direct een moleculaire binding aan met de houtvezels in het oppervlak, waardoor het hout in slechts één enkele laag wordt gekleurd en beschermd. Dit resulteert in een extreem lage consumptie per vierkante meter, waardoor we niet hoeven te werken met een massaproductiesite. Bovendien hoeven we minder pakketten per project te versturen én zijn minder transporten nodig, wat resulteert in aanzienlijk lagere CO2-emissies. In de praktijk bevatten onze oliën 0% vluchtige organische stoffen en 0% water en/of solventen. Hierdoor zijn ze niet alleen veilig in gebruik, maar ook veilig voor het milieu. En is het product opgebruikt? Dan is de verpakking eenvoudig en volledig te recyclen.”

Vele certificaten en labels

“Onze focus op duurzaam en milieubewust ondernemen kunnen we niet alleen staven met ons EcoConscious-verhaal, maar wordt ook bevestigd door de vele certificaten en labels die al door verschillende onafhankelijke, internationale instellingen aan onze producten zijn toegekend”, aldus Bos. “Zo kreeg onze milieuvriendelijke olie op basis van lijnzaad onder meer een LCA van VITO en een B-EPD van de FOD Volksgezondheid. Ook heeft Rubio Monocoat als eerste in de houtbehandelingssector het ‘Eurofins Indoor Air Comfort Gold’ label behaald. Belangrijk is dat bijvoorbeeld Oil Plus 2C voldoet aan de speelgoednorm EN 71-3 en dat de olie Food Contact Compliant is.” 

Met Oil Plus 2C ontving Rubio Monocoat begin dit jaar ook als eerste én enige producent van houtolie ter wereld het prestigieuze GREENGUARD GOLD certificaat.

Tweede leven voor meubels en keukens

Rubio Monocoat Oil Plus 2C is één van de meest veelzijdige houtoliën in de markt en uitstekend geschikt voor de renovatie van houten vloeren, trappen, meubels en keukens. “Met onze oliën krijgen houten producten een duurzaam tweede leven”, vertelt Bos, die als voorbeeld meubelrenovatie noemt. “Jaarlijks haalt Nederland zo’n 500.000.000 kilo grof huishoudelijk afval op. Een groot deel daarvan betreft afgedankte meubels, waarvan circa 90% wordt verbrand of op de vuilnisbelt belandt. Hiermee gaan waardevolle grondstoffen verloren. Dit is niet alleen ongelooflijk zonde, maar in de meeste gevallen ook absoluut onnodig. Past bijvoorbeeld een oud bruin meubelstuk niet (meer) bij je smaak of woonstijl, maar is de basis nog goed? Heeft je product bijzondere (emotionele) waarde? Of vind je het gewoon super praktisch? Met onze oliën geef je elk houten meubel in een handomdraai weer de juiste uitstraling en sfeer. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld keukenkastjes, keukenwerkbladen en/of tafelbladen, die niet langer weggegooid hoeven te worden. Omdat de renovatie in de meeste gevallen zelf kan worden uitgevoerd, zijn de kosten minimaal.”

Renovatie van trappen en vloeren

Naast meubels en keukens kan de Rubio Monocoat Oil Plus 2C ook perfect worden gebruikt voor de renovatie van trappen en vloeren. “Houten vloeren zijn vaak een investering voor het leven”, weet Bos. “En hoewel zij in ieder interieur passen, kan het toch gebeuren dat je hierop uitgekeken raakt. Ging je voor donker eiken, maar ben je nu meer gecharmeerd van een vergrijsde of wittint? Of wil je juist van licht naar donker? Geen enkel probleem met de producten van Rubio Monocoat! Wij zijn al sinds 2005 de koning van kleuren, voor elke toepassing en voor elk houttype. Naast 40 standaardkleuren telt ons assortiment ook 13 trendkleuren, van subtiel tot uitgesproken, waarmee elke woonwens duurzaam, snel en kostenefficiënt kan worden ingevuld. Ook op de trap, waardoor een investering in bijvoorbeeld PVC, vinyl, laminaat of andere kunstmatige en milieuvervuilende toevoegingen niet meer nodig is. Daarmee bieden wij dé duurzame oplossing voor iedereen die van hout houdt!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details