Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Deuren met karakter. Groen en gepersonaliseerd

Deuren met karakter. Groen en gepersonaliseerd

De Frager deuren van Harinck bieden een enorme diversiteit aan keuzemogelijkheden. Modern of klassiek, volledig beglaasd of juist niet, Harinck maakt al 40 jaar duurzame, veilige en hoogwaardige voor-, inkom- en buitendeuren in kunststof en aluminium. De nieuwste modellen staan voor groen en gepersonaliseerd.

De deur is gemaakt van Cortenstaal.

Vergroening, verkoeling en ontstoffing

Het nieuwe Florager is nu helemaal klaar. “Wij willen hiermee graag bijdragen aan de vergroening van de omgeving. In Gent bestaat een project waarbij de Geveltuinbrigade mensen helpt met het verkoelen van de stad door begroeiing. Stenen langs de gevel worden gewipt en de vrijgekomen ruimte wordt beplant. In een stad is hier echter vrij weinig ruimte voor, omdat de gevel grotendeels bestaat uit een deur en een raam.”

Een deur die juist wel begroeid mag worden.

Harinck heeft daarom een deur gemaakt die juist wél begroeid mag worden. “De deur is gemaakt van Cortenstaal dat op een natuurlijke manier roest. Klimop en andere klimplanten kunnen groeien langs deurtrekker. Zo dragen we bij aan het verkoelen van de stad en aan het filteren van fijnstof in de lucht. Tenslotte moet dit meer zuurstof geven aan de stad. Hopelijk volgen andere steden het voorbeeld van Gent.”

Deze deur zuivert de lucht.

Laat zien wie je bent

Het tweede nieuwe model heet Vitrine, en is ontstaan in de coronatijd. “Mensen plaatsten toen beertjes voor hun ramen, zij zorgden voor verbondenheid met mensen in de straat. Een hele mooie gedachte.” De Munster viel op hoe divers die beertjes waren en de andere zaken die door ramen te zien zijn. “Als je een huis voorbij loopt kun je vaak al zien welke mensen er wonen. Mensen profileren zich graag en dat willen wij met de Vitrine nog meer stimuleren.” In de deur zit een opendraaiend raampje naar een kleine vitrine, waar de bewoners iets tentoon kunnen stellen. Harinck koos in eerste instantie voor de beroemde Kuifje Raket. “Wij nodigen onze werknemers ook uit om een week lang iets in de deur te plaatsen, zo leren we hen nog beter kennen.”

Nu Polyclose niet door kon gaan stelt Harinck de nieuwe deuren voor door middel van een mailing. Natuurlijk staat de showroom ook open voor alle geïnteresseerde partijen. “We merken dat er weer veel goesting is om naar de showroom te komen. Wel blijven we graag op afspraak werken, zodat we echt de tijd voor onze klanten kunnen nemen.” De deurenspecialist denkt graag mee, vaak aan de hand van een bouwtekening of foto’s. “Door ons uitgebreide advies gaan mensen ook echt tevreden naar huis.”

In de deur zit een opendraaiend raampje naar een kleine vitrine, waar de bewoners iets tentoon kunnen stellen. 

“Wat nu nieuw is, is dat in september niet meer”, zegt De Munster. “Op de najaarseditie van Polyclose zullen we dus uitpakken met iets nieuws. We werken aan een voordeur waar verschillende natuurlijke materialen in gebruikt worden. Koper, steen, messing, keramiek en hout komen allemaal terug in een patchwork. De modellen kunnen enkel gerealiseerd worden dankzij het onvolprezen Magnitude systeem, de unieke oplossing voor vleugeloverdekkende deuren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details