Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Deze onzichtbare inductiekookplaat is ‘The Way To Go’
Maar… waar is die onzichtbare inductiekookplaat dan?

Deze onzichtbare inductiekookplaat is ‘The Way To Go’

Reference case uit Den Haag

Er is in Nederland een toenemende vraag naar de onzichtbare inductiekookplaat in de keuken. Daar zijn meerdere reden voor, maar één van die redenen is dat je soms een glasplaat wilt wegwerken omdat consumenten die lelijk vinden. Architect Tjeerd Bloothoofd uit Den Haag maakte eerder dit jaar voor het eerst kennis met het werkblad. In Nederland wordt het merk door TPBTech vertegenwoordigd.  “Het is een nieuwe dimensie van koken”, zegt hij. “Het ziet er heel strak uit en is – wat mij betreft – echt iets waar consumenten over kunnen nadenken als ze een unieke keuken in hun woning willen hebben.”

En dát deed een Chinees-Nederlands echtpaar uit Den Haag. Tjeerd werd gevraagd om de ‘rigoureuze verbouwing’ te organiseren vanuit zijn ontwerpdiscipline. “We hebben het project net afgerond. Het ging om een particuliere woning waar we 70 vierkante meter hebben bijgebouwd. De bewoners noemen hun woning een East West huis: in de naam zit de verbintenis tussen China en Nederland. Bij het ontwerpen van de keuken – een prachtig kookeiland – kwam een werkblad met onzichtbare inductie voor het eerst ter sprake.”

Tjeerd legt uit dat Handelsmij. Vermolen het enige bedrijf in Nederland is, dat TPBtech kan leveren. “Ik zeg eerlijk dat ik ze niet kende totdat een andere klant mij op het bestaan hiervan wees. Die was zeer enthousiast. Ik ben me toen gaan oriënteren, samen met de interieurbouwer, en we kwamen tot de conclusie dat dit heel erg goed zou passen in ‘East West’.”

“We hadden nog wel een specifieke uitdaging met betrekking tot het afzuigen”,  zegt Tjeerd. “Je wilt namelijk niet boven een kookeiland een grote afzuigkap hebben hangen. We hebben dat opgelost met een snede in de plaat. Dat kon ook, want de platen worden naar wens gemaakt. In het dagelijkse gebruik zijn de inductiekookplaten bovendien zeer krasvast. Mensen die hiervoor kiezen kunnen er dus eigenlijk gewoon echt op losgaan. Wat mij betreft is dit nu The Way To Go. Sterker nog, omdat de functie van de keuken in de loop der jaren is veranderd, kun je ook zeggen dat mensen die de keuken in hun woning niet per sé als keuken willen definiëren, absoluut interesse zullen hebben in de onzichtbare inductieplaat. Ik vind het een prachtige aanvulling die de laatste jaren in Nederland op de markt is gekomen.”

Robin Kemperman, project manager bij TPBTech, is vanzelfsprekend blij met de lovende woorden van de Haagse architect. “Natuurlijk hadden wij het vertrouwen dat deze werkbladen zouden aanslaan, maar het is fijn om te zien dat dit ook in de praktijk gebeurt én dat de architect enthousiast is. We hopen daarom dat deze positieve geluiden zich verder rondzingen onder de architecten. Bovendien ben ik blij dat het merk TPBTech er dit jaar in zijn geslaagd om het gamma aan kleuren van de kookplaten verder uit te breiden. Maar liefst 7 nieuwe kleuren zijn in de collectie opgenomen. Van grintstructuur tot effen. En, alles wat daartussenin zit.”

Robin is er van overtuigd dat ‘koken op deze wijze’ in de luxe keuken steeds vaker dé keuze wordt. “We ervaren een toenemende belangstelling bij ontwerpers, designers én architecten, die begrijpen dat ze hier iets mee kunnen. En, dat ze deze baanbrekende oplossingen ook aan hún klanten willen voorleggen. Ik ben het dan ook met Tjeerd eens: dit is The Way To Go!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details