Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe Area Manager zet in op multifunctionele daken
Marcel gaat graag samen met zijn klanten aan de slag.

Nieuwe Area Manager zet in op multifunctionele daken

Combinatie van verschillende soorten dakbanen creëert nieuwe mogelijkheden

Met een schat aan ervaring in de sector en een diepgewortelde passie voor hoogwaardige dakbedekking, treedt Marcel de Bruin toe tot het team van RENOLIT, als de nieuwe Area Manager voor Nederland. Zijn achtergrond bij Eurofast, waar hij zich bezighield met de mechanische bevestiging van gebouwschillen, heeft hem een stevige basis gegeven voor zijn komende rol bij RENOLIT.

Marcel de Bruin, Area Manager voor RENOLIT in Nederland.

“RENOLIT is een naam die ik al ruim 30 jaar ken”, zegt Marcel. “Ik werkte altijd al graag met de producten van dit bedrijf. Toen de vorige Area Manager vertrok, besloot ik daarom mijn stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren. Ooit begon ik als PVC-verwerker, dus in mijn nieuwe functie ga ik zeker niet aan de zijlijn staan kijken, met een pak aan. Ik ga juist samen met de klanten aan de slag.” 

Onderscheidend door service en ondersteuning

Als Area Manager voor Nederland is Marcel verantwoordelijk voor het behartigen van de belangen van alle Nederlandse klanten en het beheren van distributieverdeelpunten. Hij merkt op dat de Nederlandse markt vrij stabiel is, maar dat er nog steeds groeipotentieel is vanwege de voortdurende bouwactiviteiten. “Het is belangrijk om je te onderscheiden in een competitieve markt. Wij bieden daarom extra technische ondersteuning en service aan onze klanten. Of het nu gaat om berekeningen, opleidingen of algemene ondersteuning.”

Het nieuwe gemeentehuis in Bleskensgraaf.

Marcel is actief betrokken bij het geven van cursussen en trainingen voor dakdekkers en distributiecentra, waar hij zijn kennis en ervaring graag deelt. Met 35 jaar ervaring in het vak, variërend van praktisch werk als dakdekker tot verkoopmanagement, heeft hij een brede expertise opgebouwd. “Nederlandse daken zijn enorm divers. Van grote industriële complexen tot specifieke architectonische hoogstandjes. Soms moeten gewoon veel meters gelegd worden, terwijl in andere gevallen het design een belangrijke rol speelt. Wij bieden oplossingen voor beide situaties en streven ernaar voorop te lopen op het gebied van duurzame oplossingen.”

Multifunctionele daken verduurzamen de stad 

Hij vervolgt: “Onze focus ligt op multifunctionele daken die bijdragen aan het vergroenen en verduurzamen van stedelijke gebieden. Nederland loopt voorop als het gaat om innovatie, en wij zijn er trots op om een bijdrage te leveren aan deze ontwikkelingen.” 

RENOLIT ALKORPLAN Bright op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Het gaat dan om het combineren van verschillende soorten dakbanen die meer mogelijkheden creëren op het dak. “Denk bijvoorbeeld aan daken met zonnepanelen (gele daken) in combinatie met groendaken. Of waterretentie (blauwe daken) in combinatie met een dak waarop zich bijvoorbeeld tiny houses of een terras bevinden (rode daken). Elke situatie vraagt om zijn eigen (kleur)combinatie, maar daken bieden erg veel mogelijkheden.” 

Een recent project waar Marcel bij betrokken is, betreft de bouw van een nieuw gemeentehuis in Bleskensgraaf. “Hier hebben we zowel de esthetische RENOLIT ALKORPLAN Design profielen als het energie-efficiënte RENOLIT ALKORPLAN Solar bevestigingssysteem voor zonnepanelen, geïnstalleerd”, vertelt Marcel enthousiast. “De gebruikers van het pand kijken uit op de daken, dus die moesten ook een mooie uitstraling hebben. We hebben de zonnepanelen daarom gecombineerd met het RENOLIT ALKORPLAN Design systeem met zink look. In dit project is mooi te zien hoe functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan op het gebied van dakbedekking. Het oog wil immers ook wat!”  

RENOLIT ALKORPLAN Bright ‘cool roof’ dakmembraan op het pand van Campina Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details