Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Introductie van nieuw buitenproduct voor optimale houtbescherming
Op zo’n mooie plek wil je gewoon dat het hout goed beschermd is.

Introductie van nieuw buitenproduct voor optimale houtbescherming

Rubio Monocoat is altijd al een innovatieve speler geweest op de markt. Ook met het nieuwste product DuroGrit bewijst het bedrijf dat ze baanbrekende topproducten aanbiedt voor houtbescherming. We hebben het over een houtolie voor buiten die zowel een natuurlijke look geeft als extreme uv-bestendigheid biedt. Beschouw deze noviteit als het nieuwe pronkstuk in het gamma van de Belgische wereldspeler.

Houtbescherming in één laag voor buiten

DuroGrit van Rubio Monocoat belooft de duurzame uv-bescherming van morgen te zijn voor jouw buitenomgeving. Het product is een duurzame, met houtvezels verrijkte olie die al je buitenhout kleurt en beschermt in één enkele laag. Het nieuwe product is mogelijk dankzij een nieuwe soort technologie. Naast de moleculaire binding waarom Rubio Monocoat bekendstaat, introduceert het bedrijf nu namelijk ook de FibreGrit Technologie. Dankzij deze technologie heeft het product niet alleen een ongelooflijke en langdurige uv-bescherming in vergelijking met andere houtafwerkingsproducten voor buiten, maar is het ook uiterst duurzaam en resistent. 

Gepatenteerde FibreGrit Technologie

Dat de technologie er eentje is om u tegen te zeggen, bewijst het patent dat de DuroGrit mocht ontvangen. Eén van de zaken die ervoor zorgt dat de houtolie zo uniek is, is dat er houtvezels in het product zitten. Daardoor krijg je een handige structuur die zorgt voor de perfecte combinatie tussen een verzadigend en een ademend monocoatsysteem. Bovendien zijn deze vezels waterafstotend, zeer sterk en hard. Dit betekent dat ze je beschermlaag harder maken, waardoor de slijtvastheid wordt versterkt en het product geschikt is voor bijvoorbeeld terrassen en tuinmeubilair. En, nog veel meer natuurlijk.

Hoe zorgt de technologie dan voor een uitstekende uv-bescherming? Wel, de houtvezels vormen een raster om de uv-stabilisatoren vast te houden. Hierdoor kunnen er meer uv-stabilisatoren toegevoegd worden, wat zorgt voor een veel betere uv-bestendigheid. De grotere hoeveelheid uv-blokkers en de bescherming die dit biedt zijn revolutionair. Als mooie bonus zorgt de textuur van het product ervoor dat het niet druipt bij het aanbrengen, juist dankzij de extra vezels in het product. 

Ook hier ecologische en langdurige bescherming.

Ecologische en langdurige bescherming

Voor het kleurengamma van DuroGrit mikt de producent van houtbeschermingsproducten op een natuurlijke look voor je hout. Zo zijn er duurzame natuurlijke kleuren ontwikkeld, die er perfect uitzien op verschillende houtsoorten. Natuurlijk mochten ook een paar opvallende kleuren niet ontbreken in het assortiment. 

De intense kleuren brengen het behandelde hout echt tot leven. Gewoonlijk geven houtoliën die een dergelijke uv-bescherming bieden, het hout een bedekkende en plasticachtige look, die er bij veel houtsoorten na verloop van tijd afbladdert. Meestal vereist dit soort sterke uv-bestendigheid ook twee lagen, terwijl slechts één laag volstaat bij DuroGrit. De combinatie van de natuurlijke look met de extreme uv-bestendigheid is dus uniek op de markt.

DuroGrit biedt niet alleen een extreem duurzame bescherming met een natuurlijke uitstraling, het is tegelijkertijd een zeer ecologisch product. Zo bevat de wateroplosbare olie geen VOC’s, bespaart het principe van één applicatie tijd, verpakking en transport en voldoet het product aan de norm EN 71-3.

Met dit nieuw paradepaardje bewijst het bedrijf andermaal de eigen relevantie in de houtbeschermingssector!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details