Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Efficiënter isoleren tijdens prefab modulair bouwen
De URSA-glaswolproducten zijn volkomen brandveilig en honderd procent recycleerbaar.

Efficiënter isoleren tijdens prefab modulair bouwen

Glaswol, een duurzame en veilige keuze in frameconstructies

Prefab modulair bouwen met hout- en staalskeletbouw zit al een tijdje in de lift en daar speelt FRAMETEC handig op in. De nieuwste telg binnen de URSA TERRA-glaswolfamilie scoort zowel op het vlak van installatiegemak als duurzaamheid. Met meer vierkante meters glaswol per pallet, minder transport en CO2-uitstoot, plaatsbesparing in het magazijn en op de werf, en tijds- en efficiëntiewinst voor de plaatser biedt FRAMETEC heel wat voordelen in elke fase van het bouwtraject.

Glaswol biedt uitstekende klemkracht waardoor hij stevig, naadloos en veilig tussen het houten regelwerk vastgeklemd zit.

Dat prefab modulair bouwen aan belang wint in de bouwsector hoeft niet te verbazen. Een minutieuze voorbereiding in het atelier verkort het bouwproces en de bouwtijd op de werf aanzienlijk, ongeacht de weersomstandigheden. Tegelijk minimaliseert deze aanpak het heen-en-weertransport en de overlast voor de buurtbewoners. Minerale glaswol past perfect in dat plaatje en wordt alsmaar vaker toegepast in renovatie, nieuwbouw, hout- en staalskeletbouw, en hellende daken. Het veelzijdige URSA TERRA-isolatiemateriaal biedt dan ook tal van voordelen in frameconstructies: duurzaamheid, efficiëntie, kwaliteit en veiligheid. Zo zijn de URSA-glaswolproducten volkomen brandveilig en honderd procent recycleerbaar. Ze staan eveneens bekend om hun uitstekende thermische en akoestische prestaties, en garanderen een optimaal leefcomfort in de woning. De URSA TERRA-glaswol is zeer snel en eenvoudig te plaatsen. Doordat het product zich aanpast heb je bovendien geen naden, wat het tot een geliefde oplossing maakt bij heel wat aannemers en installateurs.

Prefab modulair bouwen wint aan belang in de bouwsector.

Geoptimaliseerde lengtes voor prefab

In 2024 focust het bedrijf zich meer dan ooit op licht, modulair prefab bouwen. Vanuit haar investeringen in de toekomst en het continue verbeteren van de URSA TERRA-technologie lanceert de producent FRAMETEC: een isolatieproduct specifiek gericht op de hout- en staalbouw binnen de prefabmarkt. Het nieuwe isolatieproduct trekt de lijn van circulair bouwen door en speelt tegelijk in op het gebruiks- en installatiegemak. De glaswol wordt geproduceerd met gerecycleerd glas en zand, en is volledig verwerkbaar waardoor er geen afval is in het productieproces. Zoals alle producten binnen de URSA TERRA-familie is ook FRAMETEC uiterst zacht en tijdens de plaatsing komt nagenoeg geen stof vrij. 

Uitrollen, plaatsen en klaar. Zo eenvoudig is het om FRAMETEC te installeren op je project. Het assortiment omvat namelijk geoptimaliseerde lengtes van de rollen en extra afmetingen: FRAMETEC 32, 35, 37 en 38. Dit betekent dat er meer isolatie wordt verpakt in één rol, wat zich vertaalt in meer vierkante meters glaswol per pallet, minder transport en CO2-uitstoot, en plaatsbesparing in het magazijn en op de werf. Daarnaast heb je minder rollen isolatie nodig voor eenzelfde project. Door de maatvoering blijft het snijverlies bovendien minimaal. Zo leidt FRAMETEC tot tijds- en efficiëntiewinst op het terrein. Dit geldt zowel voor zowel plaatsers van prefab in hout- en staalbouw, tiny house-bouwers als voor traditionele houtskeletbouwers die op de werf isoleren.

Verkort bouwtraject

Door in te zetten op modulair bouwen slaagt partner STiDO uit Asse erin de doorlooptijd van zijn bouwtrajecten tot zo’n twaalf weken te herleiden. Het gebruik van FRAMETEC speelt hierbij een belangrijke rol. Zo biedt de glaswol uitstekende klemkracht waardoor het materiaal stevig, naadloos en veilig tussen het houten regelwerk vastgeklemd zit. Daardoor is FRAMETEC zeer effectief bij het isoleren van wanden, daken en vloeren in houten skeletconstructies. Dit resulteert in moderne structuren met een lage milieu-impact en in gezonde, veilige leefomstandigheden. Tot slot vindt de partner de flexibiliteit van URSA om oplossing op maat uit te werken een bijkomende troef.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details