Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Architecten hebben de vrijheid om elke look & feel te ontwerpen’ 
De K-VISION profielen staan voor een strakke vormgeving en slanke profielen. Maar ook voor hoge isolatiewaarden en unieke kleurmogelijkheden.

‘Architecten hebben de vrijheid om elke look & feel te ontwerpen’ 

Profielleverancier bekent kleur

Met AcrylColor, proCoverTec en haar decorfoliesystemen heeft kunststof profielleverancier Kömmerling Nederland voor werkelijk elke kleurvraag een passend antwoord in huis. “Dit geeft architecten de vrijheid om elke stijl te ontwerpen”, vertelt Remco van Overdijk, accountmanager bij Kömmerling Nederland. “Dankzij een breed aanbod structuren en glansgraden, wordt bovendien exact de juiste feel bereikt.”

Het AcrylColor kleursysteem is een bekend systeem van Kömmerling Nederland, dat eind 2023 en na een toenemende vraag van architecten en opdrachtgevers weer is teruggebracht in het assortiment. “Uniek aan AcrylColor is dat de acrylaat kleurlaag met de profielen mee wordt geëxtrudeerd”, vertelt Van Overdijk. “De kleurafwerking is dus onlosmakelijk met het profiel verbonden. Op deze manier ontstaat een uiterst robuuste en solide kleurafwerking, met een hoge krasbestendigheid en een langdurige kleurvastheid. Met AcrylColor kunnen gebouweigenaren tot in de lengte van jaren van hun kozijnsystemen genieten. Ook op vandalismegevoelige locaties.” 

Dankzij een breed aanbod structuren en glansgraden wordt exact de juiste feel bereikt.

Op dit moment is het AcrylColor kleursysteem uitsluitend leverbaar in combinatie met de K-VISION Trend profielen. Een bewuste keuze, volgens Van Overdijk, omdat hiermee verreweg het gros van de projecten wordt uitgevoerd. “Mocht in de toekomst de vraag naar AcrylColor in combinatie met onze overige profielsystemen toenemen, dan kunnen we wellicht ook deze matrijzen aanpassen. We volgen de vraag uit de markt.” Het AcrylColor kleursysteem is verkrijgbaar in vijf standaardkleuren. Specifieke projectkleuren zijn op aanvraag mogelijk.

360° kleurafwerking

Voor wie op zoek is naar een luxe matsatijnen look & feel, biedt Kömmerling Nederland het proCoverTec kleursysteem. “proCoverTec is beschikbaar in 25 standaardkleuren, inclusief vier nieuwe metallic trendkleuren (Bronze, Silver, Iron en Titanium)”, vertelt Van Overdijk. “Maar op aanvraag is elke kleur mogelijk. Het revolutionaire laksysteem kan zowel aan de buitenzijde, de binnenzijde als in de kozijnsponning (360°) worden aangebracht, waardoor een nog chiquere uitstraling wordt behaald. Dit is uniek in de markt.”

proCoverTec is al beschikbaar voor profielbadges vanaf 2.500 strekkende meter. Dit maakt het systeem ook zeer toegankelijk voor kleinere projecten vanaf twintig woningen. “Bovendien is het kleursysteem dé oplossing voor iedereen die kiest voor kozijnprofielen uit 100% gerecycled PVC. Ons K-VISION ReFrame profiel wordt uitsluitend en alleen geleverd met proCoverTec afwerking. Deze combinatie staat namelijk garant voor een uitstekende UV-bestendigheid, een uitzonderlijke IR-reflectie én een mooie matsatijnen uitstraling. Onverhoopte beschadigingen in het laksysteem kunnen eenvoudig middels spotrepair hersteld worden, waarna het kozijn weer oogt als nieuw.”

Voor wie op zoek is naar een luxe matsatijnen look & feel, biedt Kömmerling Nederland het proCoverTec kleursysteem.

Uitgebreid gamma folies 

Het kleurengamma van Kömmerling Nederland wordt gecompleteerd met een uitgebreid gamma UV-bestendige folies in uiteenlopende kleuren en structuren. Van uiterst gladde folies tot (hout)nerfstructuren of metallic folies, vertelt Van Overdijk. “Onze folies passen altijd en overal. Ongeacht of architecten en opdrachtgevers kiezen voor onze K-VISION Classic, Trend, Cube en Cube-City series. Dankzij meer dan veertig jaar projectervaring profiteren zij bovendien van een bewezen kwaliteit en levensduur van wel 75 jaar. Aan het eind van deze levensduur kunnen de profielsystemen efficiënt gescheiden worden, waardoor schone en hoogwaardige recycling mogelijk wordt.”

In het folie-assortiment van Kömmerling Nederland zitten circa tachtig standaardkleuren, waarmee zowel grote als kleine aantallen profielen esthetisch verrijkt kunnen worden. “Daarnaast hebben architecten en opdrachtgevers keuze uit circa zeventig projectspecifieke kleuren. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zijn benieuwd met welke nieuwe creatieve ideeën architecten komen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details