Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Draadloos naar alle appartementen: wie belt er aan?

Draadloos naar alle appartementen: wie belt er aan?

Unieke deurintercom met groot gebruikersgemak

Fasttel is al 30 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van design intercomsystemen met of zonder camera, die geïntegreerd kunnen worden in het telefonienetwerk van de klant. Het nieuwste product, de Wizard App@rtment, is een unieke zeer complete oplossing voor appartementengebouwen.

“Design, technologie en gebruiksgemak zit in ons DNA”, zegt Pieter van Opbergen, DGA van Fasttel Nederland. “Wij ontwikkelen en produceren al onze producten zelf, en bieden ook lokaal support aan onze klanten. Onze systemen kunnen niet alleen aangesloten worden op de bestaande (draadloze) telefoontoestellen, maar ook op onze eigen video binnenposten én op de smartphone. Voor de connectie naar de appartementen hebben wij geen kabel nodig maar connecteren wij via het internet van de bewoner. Bedraad of via WiFi.”

Buitenpost met directe internetaansluiting

De producten van Fasttel maken het mogelijk om overal ter wereld te praten met de persoon die voor de deur staan en eventueel ook de deur te openen. Dit kán, maar hoeft niet met binnenpost. De nieuwste ontwikkeling van het bedrijf, met vestigingen in Lokeren en Moergestel, is de Wizard Ap@rtment. Dit is een buitenpost ter grootte van een halve A4, die gebruikt kan worden in kleinere of grotere complexen, tot 999 appartementen. De buitenpost maakt direct connectie met de internetaansluiting van het gebouw. Zonder verder interne bekabeling worden de binnenposten hier ook op aangesloten. De bewoners kunnen gebruik maken van een app op hun mobiele device of PC.

Van Opbergen. “In de meeste gebouwen worden de deurintercomsysteem gebruikt door één of enkele gebruikers. De uitdaging ontstaat echter bij meer gebruikers. Systemen met grote aantallen geadresseerde drukknoppen moeten altijd bedraad worden aangesloten op de interne posten van – in dit geval – de bewoners.” 

Dankzij de Fasttel Wizard App@rtment is dit niet langer noodzakelijk. Dit is namelijk een full-IP deurintercomsysteem met of zonder camera, die ook door een groot aantal bewoners te gebruiken is en intuïtief bediend kan worden.

Overal ter wereld bedienbaar & bereikbaar

De Wizard App@rtment is verkrijgbaar in twee uitvoeringen namelijk voor maximaal 20 appartementen of voor alles daarboven. De Wizard App@rtment FT2520 maakt gebruik maakt van een heldere display met alfabetische scrollfunctie, terwijl bij de Wizard App@rtment FT2599 gekozen is voor het invoeren van de eerste letters van een naam of directe appartementskeuze.

“De bewoners zijn bereikbaar op een binnenpost met of zonder video, dan wel op hun smartphone met de fasttel app. Deze laatste geeft ze de mogelijkheid om te praten met de bezoeker en tevens de deur te openen, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Per appartement kunnen maximaal 10 devices worden gekoppeld. Met een tweede camera binnen is de bezoeker of bezorger goed te volgen in zijn doen en laten. Hiervoor hoeft de Wizard app@rtment enkel over een internetaansluiting te beschikken en verder helemaal niets. De binnenposten VISITOR! of FT600W worden aangesloten op het netwerk van het gebouw of nog makkelijker, op de eigen internetaansluiting van de bewoner.” 

Voor nieuwbouw heeft Fasttel speciale pakketten gemaakt, van de eenvoudigste uitvoering tot de meest geavanceerde invulling.

Net als bij alle deurintercomsystemen van Fasttel heeft de Wizard App@rtment een standaard ingebouwde SIP (Session Initiation Protocol) server om betrouwbare multimediacommunicatie mogelijk te maken. De deurintercom is naar wens verkrijgbaar in aluminium (grijs) of zwart geanodiseerd.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details