Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Eenvoudig de levensduur van een vloer verlengen
“Als de vloer op zichzelf nog goed is, kan de transparante lak de bestaande kleur opfrissen en zo de levensduur verlengen.”

Eenvoudig de levensduur van een vloer verlengen

Oplossing voor ondergronden die voorheen niet afgelakt konden worden

Tijdens de Interieur Collectiedagen (InCoDa) zet RIGO Verffabriek twee innovaties van dit jaar in het zonnetje: De STEP Renovatielak en de halve liter versie van ROYL Oil 2K die nu ook in de kleur Original Oak beschikbaar is. Technisch adviseur Han Dorenbos: “Hiermee richten we ons nog meer op meubelmakers en interieurmakers.”

“InCoDa is voor ons echt een belangrijke beurs”, zegt Han. “Het is een heel mooi moment voor klantencontact, waar door alle medewerkers naartoe geleefd wordt.” Eén van de noviteiten waar RIGO mee uitpakt is ROYL Oil 2K met de kleur Original Oak, die nu ook in 0,5 liter beschikbaar is. “Speciaal voor de meubelmaker bieden we ROYL Oil 2K op kleur gemaakt in halve liters aan. We merken dat hier veel behoefte aan is, omdat van een literverpakking vaak veel overblijft. Vanuit de duurzaamheidsgedachte willen we de hoeveelheid afval graag beperken, dus was het ontwikkelen van een kleinere verpakking een logische stap. Daarnaast is het natuurlijk een prettig product om mee te werken, de kleur is al gemengd en je kunt meteen aan de slag.”

De ready-mixed olie is volgens Han een perfecte bescherming voor een meubel of aanrechtblad. “ROYL Oil 2K kan in één keer worden aangebracht en drooggewreven en is zo sterk dat één behandeling volstaat. Doordat de olie doordringt in de poriën van het hout, is dit langdurig van binnenuit beschermd tegen water en vuil. Een halve liter is voldoende voor 15 á 20 m2.” 

Er zijn nu zeven kleuren beschikbaar in de ready-mixed verpakking van 0,5 liter. Naast Original Oak zijn dit Alaska White, Mountain Grey, Livid, Double Alaska White, Natural Oak en Pitch.

Renovatielak die in vrijwel alle gevallen af hecht

Het tweede product dat RIGO op InCoDa extra onder de aandacht brengt is de STEP Renovatielak. Deze lak verbergt slijtage van het oppervlak, herstelt doffe vloeren en maakt oppervlakken in één laag geschikt voor intensief gebruik.  

“Wij hebben dit product dit jaar geïntroduceerd”, legt Han uit. “Met de STEP Renovatielak vullen wij ons bestaande assortiment aan. Deze lak biedt een oplossing voor ondergronden die voorheen niet afgelakt konden worden, zoals PVC en vinyl. Het maakt niet uit wat eronder zit, de lak hecht in vrijwel alle gevallen af.” 

De lak is niet geschikt voor met was behandeld parket, lijnolie en linoleumvloeren. “Ook dit product is ontstaan vanuit onze duurzaamheidsgedachte. Als de vloer op zichzelf nog goed is, kan de transparante lak de bestaande kleur opfrissen en zo de levensduur van de vloer verlengen. Dit is veel voordeliger en veel minder werk dan het plaatsen van een nieuwe vloer, want met een halve dag ben je klaar.”

Wie InCoDa bezoekt kan bij RIGO terecht voor verschillende workshops. Onder de noemer ‘Weer verliefd op je vloer’ toont het bedrijf op stand (nummer F124) iedere dag om 11 uur wat de mogelijkheden van de STEP Renovatielak 2K zijn. Op alle dagen vindt ook een workshop plaats waarbij de ROYL Reactieve Beitsen centraal staan. Hiervoor zijn bezoekers welkom om 12.30. 

“Daarnaast zijn wij opnieuw sponsor van het Nederlands Kampioenschap Parketleggen. Dit jaar is er ook weer een editie voor kinderen tussen acht en twaalf jaar. Onder leiding van professionals maken de deelnemende kinderen naar eigen inzicht een uniek bord van 100 x 100 cm, dat ze na afloop mee naar huis nemen. Elke deelnemer krijgt een mooie beker als aandenken en voor de nummers 1, 2 en 3 zijn er heuse prijzen te winnen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details