Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuws

Elegante combinatie van ventilatie en verlichting

Airspots in de badkamer. (Beeld: Keesnan Dogger fotografie)

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Airspot

20 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Luchtverversing en verlichtingsarmaturen in één slimme en elegante combinatie: John de Laat, operationeel directeur van Leeuwerik Plaat, kwam Airspot tegen op de Beurs Eigen Huis in Utrecht en was direct verkocht. “Met Airspot worden storende ventilatieventielen in de ruimte voorkomen, terwijl toch een optimale luchtverdeling wordt geborgd”, vertelt hij. “Bovendien hebben de LED-spots een hoge esthetische waarde. Het is niet voor niets dat ik Airspot op het allerlaatste moment nog in het ontwerp van onze nieuwbouwwoning heb opgenomen.”

De Airspots zijn door de hele woning geïnstalleerd: van woonkamer tot keuken, slaapkamers, badkamer en toilet, vertelt De Laat. “Voor de montage moeten ventilatie- en lichtontwerp perfect worden afgestemd. In een bouwteam met Airspot en de (interieur)architect, aannemer, W- en E-installateur hebben we hier perfect invulling aan kunnen geven. Cornel van den Thillart, directeur-eigenaar van Airspot, was zeer regelmatig aanwezig om de techniek tot in detail toe te lichten. Die betrokkenheid heb ik enorm gewaardeerd. In juni 2020 is onze nieuwe woning opgeleverd, dus inmiddels hebben we de Airspots in alle seizoenen kunnen ervaren. We zijn heel tevreden over de uitstraling én werking; het is in alle facetten een heel mooi product.” 

“Met Airspot hebben we de standaard ventilatieventielen voor luchttoevoer en -afvoer (met WTW) in een nieuw jasje gestoken”, benadrukt Van den Thillart. “De trimless LED-spots worden geleverd in RVS en zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Bovendien hebben architecten en eindgebruikers keuze uit een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking. Qua uitstraling bieden de Airspots dan ook veel variatie: van klassiek, exclusief en landelijk tot strak en modern. Daardoor zijn ze geschikt voor elk interieur; van particulier tot projectmatig.” 

De Airspots kunnen worden gecombineerd met alle kanaalvarianten. Bovendien worden ze in Nederland geproduceerd. “Naast de AR111 en AR70 standaardmodellen zijn ook maatwerkspots mogelijk. In aanvulling op ventilatie en verlichting kan bijvoorbeeld aspiratiedetectie geïntegreerd worden.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details