Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Fascinerende balkonbeglazing

Fascinerende balkonbeglazing

Hoogwaardige woningen op een toplocatie. Dat is waar Monarch III in Den Haag voor staat. De twee woontorens van zeventig meter hoog, huisvesten in de plint een horecagelegenheid, maar liefst 248 huurappartementen erboven en ondergronds worden 146 parkeerplaatsen gerealiseerd. Vanwege het optimale uitzicht zijn de woningen voorzien van verdiepingshoge ramen en zijn de hoeken van de gebouwen zo transparant mogelijk ontworpen. Ook bij de inpandige en uitkragende balkons speelt transparantie de hoofdrol.

De toegepaste balkonbeglazing is van Solarlux. Het bedrijf staat bekend als aanbieder van fascinerende glasoplossingen voor gevelopeningen. Op het gebied van vouwwanden en balkonbeglazing is Solarlux wereldwijd marktleider.

tvdh20200220-160-kopieren

Het wooncomfort voor de bewoners is vergroot: niet alleen in aantal vierkante meters, maar ook op het gebied van geluidsreductie.

 

Esthetisch gebouwdesign

“De Monarch III woontorens, naar ontwerp van architect PowerHouse Company, zijn een mooi voorbeeld van de perfecte combinatie tussen esthetisch gebouwdesign en functionaliteit.” Aan het woord is André Jansen, accountmanager bij Solarlux. “We werken vaker samen met ASR Vastgoed en ProVast en zij hebben ons benaderd voor dit project omdat ze weten dat we als grote speler al vele jaren ervaring hebben met dergelijke grootschalige projecten.”

Transparantie met hoogwaardige kwaliteit

Licht laten toetreden, buitenruimtes creëren, energiebesparend bouwen én geluidsisolatie: de innovatieve systemen voor balkon- en gevelconcepten van Solarlux zijn in vele opzichten een aanwinst voor het gebouw. Jansen vertelt dat in dit project de zuidgevel van Toren A en de oostgevel van toren B voorzien zijn van het Solarlux glazen draaischuifsysteem, de SL25. “Dit type balkonbeglazing hebben we zowel voor de inpandige als voor de uitkragende balkons toegepast. In allerlei verschillende varianten, aangezien er geen sprake was van standaard maatvoering. Dat vraagt om maatwerk en daar is ervaring voor nodig.” Er zijn maar liefst 1.250 vleugels in het pand verwerkt en de vouwsystemen variëren van 3- tot 13-delig, soms linksom draaiend, soms rechtsom draaiend.

Solarlux GmbH

De Solarlux SL25 is het standaardproduct bij balkonbeglazing. Deze is tevens verkrijgbaar in varianten voor extra groot (XXL) of bij extra windbelasting (SL23). (Beeld: Solarlux)

 

Opvangen van maattoleranties

“De grootste uitdaging bij dit project zit in het opvangen van de maattoleranties,” vervolgt Jansen, “omdat in de praktijk geen balkon gelijk is. Zodra de balkons klaar waren, zijn we zelf gaan inmeten en is er vanaf de bouw geproduceerd. Wij leverden elke week het aantal vleugels dat die week geplaatst werd, zodat wij geen opslag en bijkomende risico’s hadden. In samenwerking met VMG Hekwerken, die de hekwerken van de balkons hebben gemaakt, hebben we een constructie gerealiseerd waar onze balkonbeglazing bovenop komt. Die is vervolgens door onze vakkundige montageploegen gemonteerd.”

Verhoogd wooncomfort

De kwalitatief hoogwaardige balkonbeglazing creëert licht en ruimte en zorgt daarmee voor optimaal wooncomfort. “Ook speelt onze balkonbeglazing een belangrijke rol op het gebied van geluidsisolatie. De geluidseisen vanuit de markt worden steeds groter om ook het wooncomfort van bewoners in het stedelijk gebied te garanderen. Ook bij dit project zijn er vanuit de bouw voorwaarden gesteld aan het aantal toegestane decibel op de gevel. De woontorens grenzen tenslotte aan de A12. Doordat onze systemen door gerenommeerde partijen zijn getest en we kunnen leveren met de gewenste certificaten, kunnen we onderbouwd zeggen: ‘dit is de geluidsreductie die we kunnen realiseren en behalen’.” Een ander bijkomend voordeel is dat de balkons dankzij onze beglazing het hele jaar te gebruiken zijn, waardoor er extra vierkante meters woonruimte ontstaat voor de bewoners wat het wooncomfort nog meer vergroot. “Dat vinden we belangrijk, net als de tevredenheid onder de architecten over Solarlux.” Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2019 van BouwKennis blijkt dat Solarlux onder architecten de hoogste score behaalt. Solarlux scoort met name goed op de punten innovativiteit, advies vertegenwoordiger, nakomen afspraken en service. “Daar zijn we maar wat trots op,” besluit Jansen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details