Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Gebogen profielen vullen de droom van de architect in

Gebogen profielen vullen de droom van de architect in

Oogstrelende vormen en klinkend design: Metrostation Opera

Wie Metrostation Opera in Antwerpen bezoekt, komt letterlijk in de droom van architect Manuel De Solà-Morales terecht. Het design uit zich in gebogen, transparante vormen. Dat geeft een ruimtelijk beeld met mooie organisch vormgegeven accenten. Van den Beemd BV tekende voor de assemblage en montage. De speciaal gevormde glasbalustrades zijn mogelijk gemaakt dankzij OnLevel GmbH.

Erwin Stegenga van OnLevel vertelt: “De balustradeprofielen in gebogen vorm vullen de rechte profielen goed aan. In combinatie met het gebogen glas ontstaat er een schitterend lijnenspel. Maar het belangrijkste is wel dat deze opzet niet alleen heel mooi is om te zien, maar ook sterk genoeg om toe te passen in een druk publiek voetgangersgebied.”

tl3011-6021-bend-fit-_antwerpen-opera-train-station-1ent_id-kopieren

Wie Metrostation Opera in Antwerpen bezoekt, komt letterlijk in de droom van architect
Manuel De Solà-Morales terecht.

 

Klein, slank en indrukwekkend

“Zo mag je ‘The attika model’ rustig omschrijven,” vertelt Stegenga over de TL-6500 profielen. “Dit glasmontageprofiel kan ondanks zijn zeer bescheiden afmetingen een grote belasting aan. Het model voor vloermontage is vooral geschikt voor de toepassing op wandachtige verhogingen van de buitenmuur, boven de dakrand uit. Dit profiel is bestand tegen een lineaire belasting van 0,5 kN en kan glasdiktes hebben tussen 12,76 mm en 17,52 mm.”

The attika model is onderhoudsarm en beschikt over het ONLEVEL FLEXFIT glasmontagesysteem. Ook een verlengstiftkanaal is aanwezig in de profilering, alsmede afwateringsopeningen.

Horizontale afdekking

Met Top Cover Horizontal voegt OnLevel een mooi afwerkingsprofiel toe aan het toch al zo complete gamma. Stegenga legt uit: “Het profiel zorgt voor een vloeiende overgang tussen het glasmontageprofiel en de achterliggende vloer. Er kan een metalen plaat van 2 mm in het profiel geschoven worden, waarbij er uit twee Top Cover Horizontal varianten gekozen kan worden: de 1.0 kN uitvoering en de 3.0 kN versie. In beide gevallen is de handelslengte van het profiel 5 meter.”

tl3011-6021-bend-fit-_antwerpen-opera-train-station-8ent_id-kopieren

Mooi vierkant is niet lelijk

Het kon niet uitblijven na het succes van de Kronos glasklem: OnLevel presenteert nu een vierkante variant. De Kronos Square kent dezelfde sterke montage-eigenschappen voor glas, maar sluit qua vormgeving beter aan bij de meer kubistische bouwstijlen. “Je ziet dat vormgeving de laatste tijd meer naar geometrische vormen neigt. Wie graag tot in detail alles op elkaar wil laten aansluiten, kiest dan voor de Kronos Square”, aldus Stegenga.
“De Kronos Square wordt geleverd in drie oppervlaktebehandelingen, te weten roestvrij staal 316, gegalvaniseerd staal en in een RAL-kleur naarkeuze. In RAL heeft de klant nog eens een extra keuze in glans, mat of structuur afwerking. De Kronos Square heeft de afmetingen 65 mm lengte x 45 mm hoogte.”

Meer nieuws

Op de vraag of er nog meer nieuws te melden is uit Emmerich, antwoordt Stegenga: “Interessant om te weten is dat SkyForce wordt opgenomen in het Orgadata softwarepakket. Blijven we dan toch even in de digitale hoek, dan is het goed om te weten dat ook onze eigen website vernieuwd wordt. Naar verwachting gaan de klanten het eindresultaat zien in juni van dit jaar. En last but not least: onze nieuwe catalogus komt eraan! Deze staat op stapel voor mei 2020.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details