Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Groene klimhulpsystemen maken de gevel… groen!
Het spankabel systeem langs Powerhouse Eindhoven.

Groene klimhulpsystemen maken de gevel… groen!

Van ontwerp naar realisatie

De klimhulpsystemen van Carl Stahl Green Walls zijn ideaal om een groene duurzame gevel mee te creëren. Of het nu gaat om een schutting, een woonhuis, een appartementencomplex of een publieksgebouw, binnen- of buitenhuis: de klimhulpsystemen zijn ideaal voor kleine en grote oppervlaktes.

Carl Stahl Green Walls is producent en leverancier van klimhulpsystemen. Met hun RVS spankabels en kabelnetten kun je de mooiste groenprojecten realiseren. In principe is elke vorm en afmeting mogelijk en kunnen de meest indrukwekkende en unieke verticale tuinen ontstaan met de hulp van klimhulpsystemen, op kleine en grote oppervlaktes. 

Groene gevel Kolleksjesintrum. (Beeld: Marcel van der Burg)

Bij Carl Stahl gaat het hart sneller kloppen van groen (in de stad) en van uitdagende vormen. Kwaliteit, duurzaamheid en groen zijn belangrijke kernwoorden binnen het bedrijf. 

“Wij geloven dat duurzame groene gevels bijdragen aan een gezonde en inspirerende leefomgeving in het hedendaagse landschap”, zegt Jennifer Swagers, marketing manager bij Carl Stahl Green Walls. “Klimhulpsystemen zijn met name ideaal om meer groen te creëren in stedelijke gebieden. Wij dragen daar natuurlijk graag aan bij. Naast dat wij klimhulpsystemen leveren, ontwerpen wij graag geveltuinen en, indien gewenst, monteren wij deze ook”. 

Elk project is uniek

Dat elke gevel anders is, weten ze goed bij Carl Stahl Green Walls. Hun klimhulpsystemen zijn al op een rijk scala aan verschillende gevels toegepast. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een schutting, een woonhuis, een appartementencomplex, of een publieksgebouw, hout of cement. De klimhulpsystemen zijn onder te verdelen in drie types: de standaard systemen, het spankabel systeem en het kabelnet systeem.

Het is ook mogelijk om horizontale of diagonale lijnen toe te passen.

Horizontaal, verticaal en diagonaal

Swagers: “Met spankabels en afstandhouders kun je eenvoudig (zelf) een groene gevel creëren. In principe heb je enkel een verticale kabel nodig om slingerplanten te ondersteunen. Het is ook mogelijk om horizontale of diagonale lijnen toe te passen. De spankabels worden geleid door afstandhouders. De standaard systemen van RVS zijn ideaal voor stenen gevels. Voor houten gevels zijn aluminium afstandhouders geschikt.”

Kabelnetten, Parkhaus-Schiff-Green.

Unieke vormen met het spankabel systeem

Ze vervolgt: “Met het spankabel systeem kun je unieke projecten realiseren. Dit systeem is uitermate geschikt als de gevel net even anders is en grote overspanningen gemaakt moeten worden. De spankabels zijn enorm sterk en vallen nauwelijks op. In principe is elke vorm en afmeting mogelijk. Wij denken graag met je mee en ondersteunen je met de detaillering.”

Grote overspanningen met kabelnetten

Kabelnetten worden vaak toegepast wanneer grote overspanningen gemaakt moeten worden. Het net is een mooie klimop voor planten en het net kan tevens dienen als afscheiding of als valbeveiliging. In dat geval kunnen balustrades of hekwerken achterwege gelaten worden, waardoor het ook economisch gunstiger is om een dergelijk kabelnet toe te passen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details