Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Groenwanden dragen bij aan een gezond leef- en werkklimaat

Groenwanden dragen bij aan een gezond leef- en werkklimaat

Hangend groen, verticale tuinen, groene werkplekken en groene wanden. Er is in de afgelopen jaren veel waardering voor inpandig groen ontstaan. Zeker nu waarbij de mens zich meer en meer bewust is van het belang van een gezond leven.

Ook binnen bedrijven en instellingen is er een toename van groen, onder andere door de ontwikkeling van de groene wand. De Koninklijke Ginkel Groep (familiebedrijf opgericht in 1903) heeft een ruime expertise op het gebied van groen en zeker ook de groenwanden die bijdragen aan een beter leef- en werkklimaat dankzij de luchtzuiverende werking en de juiste luchtvochtigheid. “Groenwanden verhogen de arbeidsproductiviteit”, aldus specialist interieurbeplanting Bart Dijkman. Ook hij merkt dat steeds meer organisaties het belang van groen in het gebouw gaan inzien. “Groen heeft een positief effect op de gezondheid en welbevinden van mensen. Het is geen luxeproduct, maar een basisbehoefte. 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een groene werkomgeving stress vermindert en de concentratie verhoogt maar daarnaast heeft het ook een esthetische meerwaarde want elke mens houdt immers van groen! 

Volgens Dijkman schuilt er een gedegen plan achter de ontwikkeling van bijvoorbeeld een groenwand. “Het is meer dan het plaatsen van zomaar wat planten. Een groenwand bestaat uit elementen als ophangrails, voorbegroeide panelen, randafwerklijsten en goten. Water en meststoffen worden  toegevoegd middels druppelleidingen plus bijbehorend irrigatiesysteem.”

Het onderhoud van groene binnenwanden is specialistisch werk waar de Koninklijke Ginkel Groep kennis en ervaring mee heeft. “Het gaat om een compleet proces van technische engineering en ontwerp, beplantingsplan, voorkweken, montage, oplevering en onderhoud. Kortom ontzorging op alle disciplines.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details