Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatie en duurzaamheid in badkamerontwerp
In de grote oppervlakken van de Le Chic collectie zit een subtiele glinstering.

Innovatie en duurzaamheid in badkamerontwerp

Nieuwe collectie ultramoderne materialen

Cosentino, bekend van zijn innovatieve materiaaloplossingen voor de keukenindustrie, biedt een breder scala aan toepassingen en lanceert een nieuw concept in de wereld van badkamerdesign. Op Architect@Work presenteerde het bedrijf onder andere de wand- en vloerafwerkingen en producten uit de nieuwe C-Bath badkamercollectie, maar ook de nieuwste Silestone Le Chic collectie.

Het concept ‘De Bathelier’ belichaamt de visie van een ervaringsgerichte ruimte en de ideale badkamer van de toekomst.

Cosentino heeft zijn wortels stevig in de keukenindustrie, maar streeft ernaar om net zo belangrijk te worden in badkamerdesign, zegt Projectmanager Alexander Callaghan. “De badkamer is ook een belangrijk onderdeel van de woning, waar je graag wilt zijn, het is meer dan een functionele ruimte. Ons materiaal stopt niet bij een keukenwerkblad. De badkamer biedt tal van mogelijkheden. Je kunt heel veel bekleden, in principe alles behalve het toilet, al is een achterwand natuurlijk ook een optie.” 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Cosentino. Het bedrijf biedt drie belangrijke materiaallijnen voor architectuur en design: Dekton, Silestone en Sensa. “Dekton is een uitgekiend mengsel van meer dan 20 hoogwaardige, natuurlijke mineralen. Het materiaal is CO2-neutraal over de gehele, zeer lange, levensduur. Daarnaast is het cradle-to-grave, en leent het zich uitstekend voor badkamerdesign. Silestone is een kwartscomposiet, dat door en door gekleurd is en deels geproduceerd met hergebruikte materialen. Daardoor is het perfect voor verfijnde afwerkingen zoals randen en de wasbakken in de C-Bath collectie.”

Dekton® Pietra Kode is ook geschikt voor een buitentoepassing.

Badkamer van de toekomst 

Alle materialen van Cosentino zijn opgenomen het C-Bath concept. “Zij lenen zich absoluut voor toepassing in de badkamer, onder meer omdat er grote afmetingen mogelijk zijn voor de vloeren en wandbekleding. Daardoor ontstaat een rustige uitstraling, met minder voegen en daardoor minder schoonmaakwerk.” 

Ceppo Kode uit de Dekton® Pietra Kode collectie.

Voor de lancering van de collectie werkte Cosentino samen met bekende designers voor het inspiratieconcept ‘De Bathelier’. Het concept belichaamt hun visie van een ervaringsgerichte ruimte en de ideale badkamer van de toekomst. “Naast tegels voor de wand- en vloerbekleding, omvat C-Bath ook wastafels en douchebakken. Zij worden gemaakt in onze eigen maatwerkfabriek. Daardoor kunnen wij ook hoogwaardige, maatwerkoplossingen bieden, die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten.” 

Op Architect@Work werd ook de ultracompacte steencollectie: Dekton® Pietra Kode getoond. Pietra Kode, waarvoor Cosentino de samenwerking aan ging met designer en architect Daniel Germani, herinterpreteert de tijdloze schoonheid van drie klassieke Italiaanse stenen: Vicenza, Travertin en Ceppo di Gré en voert deze uit in Dekton. Dankzij het CO2-neutrale materiaal kan de collectie worden gebruikt in een vrijwel onbeperkt aantal binnen- en buitentoepassingen.

Duurzame collecties met nieuwe kleuren en texturen

Cosentino heeft dit jaar zeker niet stilgezeten. Het bedrijf introduceerde namelijk ook de Silestone collecties Urban Crush en Le Chic. “Urban Crush is een collectie vol kleur en design geïnspireerd op de hartslag van de stad en urban trends”, zegt Alexander. “Deze stijlvolle collectie, die doet denken aan kalksteen en zandsteen, bestaat uit vier kleuren: Lime Delight, Concrete Pulse, Brass Relish en Cinder Craze.” 

Urban Crush wordt geproduceerd met de HybriQ+®-technologie, wat een duurzamer productieproces inhoudt met 99% hergebruikt water, 100% elektrische energie uit hernieuwbare bronnen en minimaal 20% gerecyclede materialen in de samenstelling. De allernieuwste collectie Le Chic bestaat uit hele grote slabs met beadering erin. “Hiermee willen wij een steeneffect creëren met een natuurlijke glinstering, ook in de aders.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details