Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatieve houtcrème brengt hout tot leven

Innovatieve houtcrème brengt hout tot leven

Een lust voor het oog. Maar ook: plezierig om mee te werken. Met Rubio WoodCream weet producent Rubio Monocoat steeds meer opdrachtgevers, verwerkers en architecten te overtuigen. De eenlaagse behandeling staat garant voor volle uitstraling, mét behoud van de unieke houtstructuur. Het hydrofobe karakter brengt het hout bovendien tot leven. Hierdoor ontstaan ongekende esthetische mogelijkheden voor tuin én gebouw…

Het product is speciaal ontwikkeld voor de langdurige bescherming van verticaal hout, zoals houten huizen en gevelbekledingen.

Bescherm de natuurlijke schoonheid van hout

Rubio WoodCream is geen traditioneel verf- of lakproduct, maar een innovatieve crème op waxbasis en met een hydrofoob karakter. Het product is speciaal ontwikkeld voor de langdurige bescherming van verticaal hout, zoals houten huizen, gevelbekledingen, overkappingen, veranda’s, luxe tuinhuisjes, carports en erfafscheidingen. 

De eenlaagse behandeling staat garant voor volle uitstraling, mét behoud van de unieke houtstructuur.

“Uniek is dat de natuurlijke look & feel van buitenhout te allen tijde behouden blijft”, vertelt Sjoerd Bos, Countrymanager van Rubio Monocoat Nederland. “De unieke en actieve zelfreinigende formule voedt het hout intensief, behoudt de ademende structuur en maakt het oppervlak waterafstotend. Daardoor zal het product niet afschilferen. Het pareleffect dat hierdoor zichtbaar wordt, geeft het hout bovendien een bijzondere dimensie.”

Het pareleffect geeft het hout bovendien een bijzondere dimensie.

Eenvoudig aan te brengen

Dankzij zijn crèmestructuur is Rubio WoodCream gemakkelijk aan te brengen met een borstel, zowel op nieuw als eerder behandeld hout en zonder risico op druipen. 

“Het product is uitermate geschikt voor de zachte houtsoorten”, aldus Bos. “Verwerkers hoeven maar één of twee lagen aan te brengen, hebben geen afplaktape nodig en kunnen het product gemakkelijk boven hun hoofd aanbrengen. Uniek is ook het lage verbruik: afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond zal het verbruik 50 tot 80 g/m² per laag zijn. Na dertig minuten is het product al handdroog en in totaal bedraagt de droogtijd zo’n twaalf uur. Een eventuele tweede laag kan al na drie uur aangebracht worden, want vanaf dan is er al een pareleffect aanwezig. Als kers op de taart is het product met 0% VOC erg milieuvriendelijk.”

26 originele kleuren

Rubio WoodCream is beschikbaar in 26 originele kleuren, die tijdens Architect@Work op een 3D-effectwand getoond zullen worden. In combinatie met Rubio WoodCream Softener kan de kleurintensiteit van de Rubio WoodCream kleuren naar wens ook verminderd worden, om een semi-transparante of vergrijsde houtlook te bekomen. “Afhankelijk van de gekozen kleur, houtsoort en oriëntatie van het verticale hout blijft de gekozen kleur tussen de 5 en 10 jaar behouden”, aldus Bos. “Wanneer het tijd is voor een opfrisbeurt of renovatie, kan de Rubio WoodCream opnieuw gecombineerd worden met de Rubio WoodCream Softener, afhankelijk van de slijtagegraad.”

Benieuwd welke eigenschappen en kleuren van Rubio WoodCream uitblinken in uw project(en)? Kom dan naar Architect@Work! De medewerkers van Rubio Monocoat Nederland adviseren u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details