Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
IsoBouw: Innovatie in circulaire isolatie

IsoBouw: Innovatie in circulaire isolatie

Een belangrijke basis voor een uitstekende milieuprestatie is het gebruik van airpop® (EPS, geëxpandeerd polystyreen). Dit is een van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen. Dat is wetenschappelijk aangetoond met de DUBOkeur-certificaten. Deze certificering geeft de klant de garantie dat de producten van IsoBouw in hun toepassingsgebied tot de best scorende producten behoren op milieugebied. Deze uitstekende score wordt ook bevestigd in de Nationale Milieu Database (NMD).

Een belangrijke basis voor een uitstekende milieuprestatie is het gebruik van airpop®.

Circulair bouwen

De nieuwe buzz-woorden zijn ‘circulariteit’ en ‘circulair bouwen’. Daar waar een goede milieuprestatie veelomvattend is, is circulariteit wat specifieker maar mogelijk net zo verwarrend. Aan de hand van het 10R-circulariteitsmodel geeft IsoBouw op haar site uitgebreid aan waarom IsoBouw en haar isolatieproducten circulair zijn en de beste bijdrage leveren aan een circulaire economie.

Circulariteit als integraal bedrijfsonderdeel

Het aanbieden van circulaire isolatie heeft niet alleen topprioriteit bij IsoBouw. Ook bij de holding. BEWi, is circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel. Met BEWiCircular is hiervoor zelfs een aparte business unit opgericht. De kernfunctie is het verzamelen en recyclen van airpop®-materiaal voor de BEWi-bedrijven in Europa. Voor de middellange termijn is een recyclingdoelstelling van 60.000 ton airpop® gedefinieerd.

Een duidelijke missie

Met airpop® als basismateriaal voor de circulaire isolatiesystemen zet IsoBouw al jaren de trend in efficiënt en duurzaam bouwen. Het bedrijf heeft als belangrijkste missie het bedenken en leveren van vernieuwende en kwalitatief hoogstaande airpop®-isolatiesystemen met oog voor het milieu. Het doel: op duurzame wijze en met onderscheidende producten toegevoegde waarde creëren en daarmee een bijdrage leveren in het succes van de vakhandel, voorschrijvers, aannemers en dakdekkers.

Kwaliteit en zekerheid

Dankzij innovatieve grondstof- en productontwikkelingen, procesverbeteringen en het versterken van het dienstenpakket biedt IsoBouw haar afnemers meer kwaliteit, meer zekerheid, meer gemak, een betere milieuprestatie en grotere kostenreducties. Het is tevens goed om te weten dat IsoBouw ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd is.  Als innovatief bedrijf wil IsoBouw haar tijd graag vooruit zijn, ten gunste van de klanten en het milieu. Op deze wijze streeft de isolatie-
fabrikant ernaar om erkend te worden als meest innovatieve onderneming in de branche.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details