Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Luchtverversing en verlichting in één esthetische plafondspot
Met Airspot zijn de standaard ventilatieventielen letterlijk in een nieuw jasje gestoken.

Luchtverversing en verlichting in één esthetische plafondspot

Anno 2020 wordt zó luchtdicht gebouwd, dat goed ventileren een vereiste is voor een gezond binnenklimaat. In steeds meer woningen worden daarom mechanische ventilatiesystemen toegepast, al dan niet in combinatie met warmteterugwinning. Voor de toe- en afvoer van lucht worden vaak plafondventielen toegepast, die in combinatie met bijvoorbeeld LED-spots voor een onrustig beeld kunnen zorgen. De Airspot gaat hiermee de strijd aan door luchtverversing en verlichtingsarmaturen in één esthetische combinatie te integreren.

“Met Airspot hebben we de standaard ventilatieventielen letterlijk in een nieuw jasje gestoken”, vertelt Cornel van den Thillart, directeur-eigenaar van de gelijknamige firma. “De Airspot kan in nieuwbouw- en bestaande woningen worden toegepast en combineert met alle kanaalvarianten. Zowel de AR111 als de kleinere AR70 spots zijn trimless.

De Airspots worden geleverd in RVS en zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren, vertelt hij. “Bovendien hebben architecten en eindgebruikers keuze uit een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking. Qua uitstraling bieden de Airspots dan ook veel variatie: van klassiek, exclusief en landelijk tot strak en modern. Daardoor zijn de Airspots geschikt voor elk interieur en kunnen ze zowel particulier als projectmatig worden toegepast.”

Bij de montage van de Airspot wordt het lichtontwerp van de architect gevolgd, benadrukt Van den Thillart. “Hierdoor wordt op meerdere plekken en sneller lucht ververst, met een hogere binnenluchtkwaliteit en comfort als resultaat.” De Airspot wordt geproduceerd in Nederland. “Naast de AR111 en AR70 standaardmodellen zijn ook maatwerkspots mogelijk. In aanvulling op ventilatie en verlichting kan bijvoorbeeld ook aspiratiedetectie geïntegreerd worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details