Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Maak kennis met de deur van de toekomst’
Alle deuren worden voor- en afgelakt in de vernieuwde, geheel geautomatiseerde en uitstekend geklimatiseerde spuiterij van Deurenfabriek Van der Plas.

‘Maak kennis met de deur van de toekomst’

In navolging van functionele eisen zoals isolatiewaarde, brand- en inbraakwerendheid en wind- en waterdichtheid worden aan onze voor- en achterdeuren steeds hogere esthetische eisen gesteld. Zowel door architecten als door eindgebruikers, weet Matthijs Mulckhuijse, Technisch Manager bij Deurenfabriek Van der Plas. “Om de gewenste isolatieprestatie te kunnen halen, worden – in combinatie met de beglazing – massieve deuren steeds dikker en zwaarder uitgevoerd. Dit leidt regelmatig tot ongewenste effecten, bijvoorbeeld ten aanzien van functionaliteit. Onze ECOgarantdeur biedt hiervoor een oplossing, waarbij functionaliteit, veiligheid én esthetiek uitstekend samengaan.”

Een deur is niet zomaar een deur. Dat weet Deurenfabriek Van der Plas als geen ander. De deurenfabriek uit Hardinxveld-Giessendam ontwikkelt en produceert al bijna 50 jaar hoogwaardige houten buitendeuren en ramen voor de woningmarkt. Het assortiment omvat zowel vlakke deuren, massieve deuren als wisseldeuren met KOMO-, FSC/PEFC- en (indien van toepassing) MTCC-certificaat. “Sinds 1973 combineren wij vakmanschap met de nieuwste, geavanceerde productietechnieken”, vertelt Kees Huisman, directeur bij Van der Plas en moederbedrijf BM van Houwelingen Utiliteit. “Dit levert voordelen op in kwaliteit, stijl, comfort, veiligheid en milieu.”

Renovatie in bewoonde staat

“We leveren onze buitendeuren en ramen met name aan de timmerindustrie, aannemerspartijen en onderhoudsbedrijven”, vertelt Roel Voigt, Senior Accountmanager bij Van der Plas. “Onder andere onze snelle leveringen, korte doorlooptijden en flexibele houding hebben geleid tot een groot en trouw klantenbestand. Zowel in de nieuwbouw- als renovatiemarkt.” 

Huisman: “Als organisatie zijn wij gespecialiseerd in ‘bewoonde renovatie montage’. Onze digitale inmeetservice is hiervan een sprekend voorbeeld. Ramen en deuren worden snel en accuraat ingemeten, met behulp van geavanceerde apparatuur.” Voigt: “Doordat onze software ook CNC-bestanden kan genereren, zijn er weinig overdrachtsmomenten. Gegevens worden snel en foutloos verwerkt. Daarnaast worden alle producten in onze fabriek onder de beste (klimaat)condities geprefabriceerd, waarmee een perfecte passing van alle draaiende geveldelen wordt geborgd.” De inmeet- en montageafspraken worden naar wens in eigen beheer of via de woonconsulent gemaakt. “Doordat de deuren worden afgehangen door een ervaren team van deurenhangers, wordt overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.”

Deurenfabriek Van der Plas is gespecialiseerd in ‘bewoonde renovatie montage’.

Toekomstbestendige deuroplossing

Minimale overlast was tevens speerpunt bij de ontwikkeling van de ECOgarantdeur, benadrukt Mulckhuijse. “Uniek aan deze deur is dat de look & feel van een traditionele hardhouten stapeldorpeldeur gecombineerd wordt met alle voordelen van een moderne, geïsoleerde versie. ECOgarant is in alle facetten een toekomstbestendige deuroplossing. Alle deuronderdelen zijn afkomstig uit Europa. Ook is de innovatieve deur zeer stabiel en niet onderhevig aan krimp- en zwelgedrag, waardoor klemmende deuren verleden tijd zijn. Dankzij een wind- en waterdichtheid tot windkracht 12 is de deur zowel geschikt voor laag- als hoogbouwprojecten. Bovendien is de ECOgarantdeur standaard volledig FSC- en KOMO-gecertificeerd en CO₂-footprint verlagend.” De samengestelde deur is opgebouwd uit Medite Tricoya beplating (duurzaamheidsklasse 1) met een hoogwaardig isolerende XPS vulling. Naar wens zijn ook brandwerende kurkvullingen verkrijgbaar.

Ongekende ontwerpvrijheid

Op de nieuwe website www.deurenfabriekvanderplas.nl kunnen architecten en eindgebruikers alle standaardmodellen van de ECOgarantdeur bekijken. Ook is maatwerk mogelijk. Mulckhuijse: “Binnen de ECOgarantserie hebben architecten ongekende ontwerpvrijheid: met groeven of volledig vlak, zonder of met één, twee of drie glasopeningen en in iedere gewenste afmeting. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang de deuren maar binnen de GND-kaders vallen, met een borstwering van minimaal 254 mm, stijlen en een bovendorpel van minimaal 140 mm en een deurdikte van minimaal 54 millimeter. Bovendien is alle gewenste hang- en sluitwerk mogelijk.” 

Voigt: “Doordat alle deuren worden voorzien van een vaste glassponning, wordt de kans op openstaande verstekken of vochtlekkages geminimaliseerd. Hierdoor kan flink bespaard worden op onderhoud. Ook krijgt de deur hierdoor een veel strakkere uitstraling.”

Alle deuren worden voor- en afgelakt in de vernieuwde, geheel geautomatiseerde en uitstekend geklimatiseerde spuiterij van Deurenfabriek Van der Plas. Daarmee zijn afnemers verzekerd van een sublieme, uniforme verflaag en perfecte droging. De deuren kunnen in elke gewenste kleur worden geleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details