Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Maximale impact, zero wa(e)ste
Modulair Beo Carpet.

Maximale impact, zero wa(e)ste

Helemaal custom made en met sociale impact. Daarmee geeft Studio Wae afval een nieuwe betekenis.

Tynke van den Heuvel, oprichtster van Studio Wae, werkte ruim 14 jaar in een recyclingbedrijf voor edele metalen en elektronische goederen. “Ik was gechoqueerd door de hoeveelheden grondstoffen die als afval worden weggegooid, maar nog wel een functie hebben”, vertelt ze. “Daarom heb ik 2017 tegels van 76% circulair betonpuin geïntroduceerd, waarmee we komend jaar bijna alle nieuwe perrons van ProRail mogen bestraten. Ook heb ik klimaatadaptieve buitentegels op de markt gebracht.” 

Korte tijd later werd Tynke benaderd door een circulair sloper, die grote hoeveelheden tapijttegels uit oude kantoorpanden verwijderde. Had ze hiervoor ook een bestemming? “De tapijttegels bleken vaak nog van uitstekende kwaliteit. Wij verwerken ze daarom tot modulaire kleden met unieke geometrische vormen, geïnspireerd op M.C. Escher. Een uniek koppelsysteem maakt eindeloze ontwerpvariaties mogelijk.”

In 2019 ging Studio Wae tevens een samenwerking aan met de drie grootste Nederlandse tapijttegelproducenten (Interface, Tarkett/Desso en Forbo). “Ook van hun productie-uitval maken wij modulaire en circulaire kleden, zonder nieuwe grondstoffen aan te boren.” 

Inmiddels telt de voorraad meer dan 80 kleuren. Architecten en eindgebruikers kunnen hun eigen kleuren, vorm en afmeting bepalen, waardoor elk kleed uniek is. De kleden worden in de werkplaats in Utrecht met de hand geassembleerd. Ook dit gebeurt maatschappelijk verantwoord: veel handwerk wordt tegen een volwaardig salaris uitgevoerd door Syrische statushouders.

Naast modulaire kleden produceert Studio Wae modulaire tapijttegels in bijzondere vormen, die kamerbreed gelegd kunnen worden, evenals circulaire en modulaire wandpanelen. Voor de wandpanelen wordt gebruikgemaakt van akoestische tapijttegels met een dikke viltlaag, waardoor bijzondere 3D-effecten en lijnenspellen ontstaan. Bovendien kunnen de wandpanelen uitstekend worden benut als prikbord. Hierdoor gaan duurzaamheid, esthetiek, (geluids)isolatie en functionaliteit hand-in-hand.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details