Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Monument omgebouwd van kantoor tot appartementengebouw
Bensdorp ontwierp in het 330 m² grote appartement een lichte, moderne woonkamer met keukenruimte en een grote werkhoek.

Monument omgebouwd van kantoor tot appartementengebouw

Het Estel-gebouw in Nijmegen is één van de jongste gemeentelijke monumenten van Nederland. Nadat het jaren in gebruik is geweest als kantoor, werd besloten het pand om te bouwen tot appartementengebouw. Annette Bensdorp, interieurarchitect bij Delight of Living realiseerde in de voormalige directie-vergaderzaal een strakke, ruimtelijke loft inclusief een tuin van in totaal 500 m².

Ruimtelijk ontwerp

Behalve drie muren en een glaspui lag vooraf niets vast voor de indeling de loft. Bensdorp ontwierp in het 330 m² grote appartement een lichte, moderne woonkamer met keukenruimte en een grote werkhoek. Verder bevinden zich er drie slaapkamers, twee badkamers en een walk-in closet die allen zijn voorzien van hoge ramen van maar liefst 3,5 m.

Strakke deurvlakken

De zwarte deuren in de wanden zijn hoog en vlak, met verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze vallen weg in het kozijn, waardoor een strakke muur te zien is. Het geheel heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Voor het deurbeslag is gekozen voor de strakke deurklinken ‘Link’ van Olivari, die zijn ontworpen door de Italiaanse architect Piero Lissoni. “De mooie, strakke Olivari deurklinken in antraciet mat vonden we perfect passen bij het ontwerp van de loft. Strak, subtiel en warm,” aldus Bensdorp.

Estel-gebouw 

Het Estel-gebouw heeft een skelet van staal en glas. In 1977 werd het opgeleverd als kantoorgebouw met een voor die tijd vooruitstrevend ontwerp, voorzien van veel terrassen, balkons en (dak-)tuinen. In 2015 werd besloten het pand te gaan verbouwen tot een appartementengebouw. Er zijn in totaal 62 appartementen gerealiseerd die allemaal in oppervlakte en indeling van elkaar verschillen. 

Over Intersteel

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires en verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens ondersteunen ze volop de sfeer    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details