Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Naadloze onzichtbare brandwerende deuren zijn helemaal in trek

Naadloze onzichtbare brandwerende deuren zijn helemaal in trek

Er is een deur, maar je ziet deze niet. Xinnix ontwerpt, creëert en produceert al jaren gepatenteerde deursystemen, die volledig vlak liggen met de wand, zonder dat er omlijstingen, scharnieren of andere oneffenheden te zien zijn. Dat gaat om gewone draaideuren en schuifdeursystemen, maar de laatste tijd stijgt de vraag naar akoestische en vooral ook brandwerende systemen. De specialist behaalde een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren tot 3 meter hoog in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag. Men heeft ook het eerste magnetische antipaniekslot met EI130 certificatie op de markt gebracht.

De naam Xinnix (‘ik zie niks’) staat synoniem voor de naadloze onzichtbare deursystemen. Om dergelijke deuren zonder omlijsting te realiseren, wordt gebruik gemaakt van voorgelakte aluminium frames die in de muur gemonteerd worden. Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix-magneetslot. Er zijn meer dan 30 verschillende sluitingswijzen mogelijk, waaronder ook elektronische driepuntsluitingen.

xinnix2-beeld3-kopieren

Het gamma omvat ook schuifdeursystemen, die ervoor zorgen dat houten of glazen deuren tot 3500 mm hoog en tot 3000 mm breed per deurblad, volledig in een muur schuiven.

 

“We leveren systemen voor volledige vlakwandige draaideuren tot een hoogte van 3500 mm, maar het gamma omvat ook schuifdeursystemen, die ervoor zorgen dat houten of glazen deuren tot 3500 mm hoog en tot 3000 mm breed per deurblad, volledig in een muur met een gewone dikte kunnen schuiven. We ontwikkelden tevens de XP50© ingewerkte plinten en bieden een eigen gamma deurkrukken”, stelt woordvoerder Laurens Vermeulen.

“Architecten en opdrachtgevers integreren vandaag ook akoestische en brandwerende deuren in de meest uiteenlopende projecten. Daarom omvat ons assortiment systemen voor de volledige naadloze en onzichtbare integratie van dergelijke deuren. Zo kan de klassieke logge branddeur vervangen worden door een design Xinnix-oplossing.”

xinnix3_20190904_1747544-kopieren

Een brandwerende Xinnix-deur met antipaniekslot toegepast in een ziekenhuis.

 

Gecertificeerde brandwerende binnendeuren en antipaniekslot Om aan de steeds strenger wordende eisen op vlak van onder meer veiligheid, akoestiek en brandwerendheid te blijven voldoen, moet Xinnix blijven investeren in de optimalisatie van bestaande producten, de ontwikkeling van nieuwe oplossingen én het uitvoeren van testen. Zo behaalde de firma een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren tot 3000 mm hoog in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag, waardoor het mogelijk is om elk type onzichtbare deurdranger toe te passen in combinatie met antipanieksloten, meerpuntssloten of
elektrische vergrendelingen.Bovendien onderging het beslag duurzaamheidstesten met cycli van 200.000 open- en sluitbewegingen.“Vorig jaar hebben we met succes een dubbele brandwerende deur getest gedurende 45 minuten (EI145). In die deurcombinatie werd tevens een magnetisch antipaniekslot getest. Dit slot ontgrendelt in geval van paniek een volledig gesloten deur door het gebruik van de deurkruk”, legt Vermeulen uit. “Dit antipaniekslot werd getest in een dubbele Xinnix-deur en kan dus voor zowel enkele als dubbele brandwerende en niet-brandwerende deuren gebruikt worden. Het is meteen wereldwijd het eerste magnetische antipaniekslot met EI1 certificatie, dat de esthetiek van de magneetsloten met de veiligheid voor panieksituaties combineert.”

De keuze van het juiste slot wordt hier bepaald door de vluchtrichting en niét door de draairichting van de deur. In de vluchtrichting kun je immers zowel een links- als een rechtsdraaiende deur hebben. De vluchtrichting geeft de zijde aan waar de kruk het slot volledig ontgrendelt. Om het slot te laten functioneren, heeft de deur een kruk met gedeelde krukstift of een vaste knop-krukcombinatie met wisselstift nodig. Deze worden op bestelling door Xinnix meegeleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details