Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Online tool helpt bij de keuze van de juiste beglazing 
De Vetrotech Solutions Selector.

Online tool helpt bij de keuze van de juiste beglazing 

Zoek en vind op basis van verschillende criteria

Bij de ontwikkeling van een nieuw project zijn, vanzelfsprekend, veiligheid en design belangrijk. Vetrotech richt zich op beide aspecten door het aanbieden van innovatieve glasoplossingen. Dankzij de nieuwe Vetrotech Solutions Selector is het eenvoudig om voor elk project de juiste beglazing te vinden. 

“Voor een architect is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden en beperkingen er zijn op het gebied van beglazing”, begint sales manager Ruud van der Sterren. “Wij bieden daarom laagdrempelige ondersteuning en zorgen ervoor dat architecten op een eenvoudige manier toegang krijgen tot rapporten, met hierin alle informatie die zij nodig hebben.”

Online tool met veel mogelijkheden

Van der Sterren: “Door deze ondersteuning te bieden kan de beglazing al in het bestek komen te staan, zodat wij met andere partijen het project realiseren.” Voorheen bood Vetrotech informatie via de website testreports.nl. Hierop waren testrapporten van brandwerend glas te vinden. 

“Nu hebben we een nieuwe stap gezet, met de introductie van de Vetrotech Solutions Selector, onderdeel van het Saint-Gobain portaal Calumen. Met deze online tool kunnen architecten, aannemers, en andere betrokkenen in de bouwsector de juiste glasoplossing kiezen voor hun specifieke project. De tool is gemakkelijk te gebruiken en biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van verschillende criteria, zoals ‘brandwerende classificatie’, ‘inbraakwerendheid’, ‘afmetingen’, ‘getest systeem’ en ‘toepassing’.”

Van der Sterren vervolgt: “Professionals kunnen ook zelf glassamenstellingen maken. Vervolgens worden alle waardes van deze combinatie weergegeven. Zo weet een architect meteen of het glas, in combinatie met het gekozen profiel aan al zijn eisen voldoet. Bovendien kan de tool beelden renderen om het gehele project te visualiseren.” 

Samenvattingen van testrapporten, met meer gedetailleerde informatie, zijn beschikbaar om de eigenschappen van de gemaakt keuze te onderbouwen. “Wij zijn blij dat alle informatie nu onder één dak te vinden is. Aanvullend op het brandwerende glas zullen we ook het veiligheidsglas onder dezelfde tool scharen. Echter,  zo ver zijn we nu nog niet.”

Alle bouwprofessionals, ongeacht hun niveau van expertise kunnen een account aanmaken op Calumen.com en daarna een nieuw project starten. “De tool is het perfecte hulpmiddel om het juiste glas te vinden, voor architecturale projecten van elke omvang.”    

Vetrotech helpt professionals om de juiste glasoplossing kiezen voor elk project. (Beeld: photogenics)

Over Vetrotech

De geschiedenis gaat terug naar 1884 en het Zwitserse familiebedrijf Giesbrecht Glas. In 1980 beginnen leden van deze familie het bedrijf Vetrotech. In 1995 neemt Saint-Gobain Vetrotech over. De glasproducten worden wereldwijd geproduceerd, onder andere in Duitsland, Zwitserland en Polen. Een breed scala aan producten, waaronder brandwerende en braak- en kogelwerende beglazingen, maakt een wezenlijk onderdeel uit van het complete assortiment.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details