Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Raamautomatisering: mechanisch of elektrisch?

Raamautomatisering: mechanisch of elektrisch?

Wie kent ze niet, de handbedieningen waarmee in een schoolklas of sporthal de hoog geplaatste uitzetramen worden bediend? Die schakelaar of afstandsbediening die ervoor zorgt dat ergens ver boven je hoofd een raam elektrisch wordt geopend, om een natuurlijke ventilatie te bewerkstelligen of juist om het raam automatisch te sluiten tegen invallende regen?

Tegenwoordig merken we nog altijd dat de mechanische raambediening onverminderd populair is. Maar waarom? De mechanische raambedieningen staan nou eenmaal bekend als ‘hufter proof’. Dit betekent dat deze uitermate geschikt zijn voor locaties waar veel kinderen samenkomen, zoals scholen en gymzalen. Ook blijft de mechanische raambediening op andere locaties waar veel mensen samenkomen nog altijd een goede keuze.

Maar hoe staat het dan eigenlijk met de elektrische raambediening? Vaak heeft men het idee dat dit een duurdere oplossing is, maar de praktijk wijst juist uit dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. De elektrische raambediening is tevens uitermate populair, omdat deze een moderne uitstraling geniet en leverbaar is met veel verschillende opties, zodat wij zorg kunnen dragen voor het optimale comfort van ventilatie. Hierbij kun je denken aan diverse sensoren, zoals een regen- en windsensor. Maar ook de mogelijkheid om deze te bedienen via een afstandsbediening of bijvoorbeeld je smartphone.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details