Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Producten

Raamautomatisering: mechanisch of elektrisch?

teleflex_c20_raambediening_raamopener_raamuitzetter-kopieren

29 mei 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Wie kent ze niet, de handbedieningen waarmee in een schoolklas of sporthal de hoog geplaatste uitzetramen worden bediend? Die schakelaar of afstandsbediening die ervoor zorgt dat ergens ver boven je hoofd een raam elektrisch wordt geopend, om een natuurlijke ventilatie te bewerkstelligen of juist om het raam automatisch te sluiten tegen invallende regen?

Tegenwoordig merken we nog altijd dat de mechanische raambediening onverminderd populair is. Maar waarom? De mechanische raambedieningen staan nou eenmaal bekend als ‘hufter proof’. Dit betekent dat deze uitermate geschikt zijn voor locaties waar veel kinderen samenkomen, zoals scholen en gymzalen. Ook blijft de mechanische raambediening op andere locaties waar veel mensen samenkomen nog altijd een goede keuze.

Maar hoe staat het dan eigenlijk met de elektrische raambediening? Vaak heeft men het idee dat dit een duurdere oplossing is, maar de praktijk wijst juist uit dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. De elektrische raambediening is tevens uitermate populair, omdat deze een moderne uitstraling geniet en leverbaar is met veel verschillende opties, zodat wij zorg kunnen dragen voor het optimale comfort van ventilatie. Hierbij kun je denken aan diverse sensoren, zoals een regen- en windsensor. Maar ook de mogelijkheid om deze te bedienen via een afstandsbediening of bijvoorbeeld je smartphone.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details