Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Shaw Contract maakt de ‘Best of Region – UK & CONTINENTAL EUROPE’-winnaars bekend in zijn 18de Design Awards-programma

Shaw Contract maakt de ‘Best of Region – UK & CONTINENTAL EUROPE’-winnaars bekend in zijn 18de Design Awards-programma

Het Shaw Contract Design Awards programma, dat aan zijn 18de jaargang toe is, vormt een kans om ruimten te erkennen die inspireren tot nieuwe manieren van wonen, werken, leren en helen, gezien door de lens van de Design Optimist.

Elke inzending werd beoordeeld, zodat de projecten die het allerbeste ontwerp uit elke regio vertegenwoordigen konden worden geselecteerd. Dit gebeurde aan de hand van de volgende criteria:

– Ontwerpproces: duidelijkheid in verband met de ontwerpintenties en -uitvoering.

– Holistisch denken: een ruimte creëren voor alle soorten gebruikers, nu en in de toekomst. 

– Duurzaam denken: er werd ook gekeken naar projecten die aansluiten bij de vier ambities van People Together Planet Forever van Shaw Contract: materiële gezondheid, circulaire economie, koolstofimpact en diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Voor de 2023 Design Awards liepen 650 inzendingen binnen uit 40 landen over de hele wereld. Alle ingezonden projecten werden doorgespeeld naar de eerste fase van de jurering. Daarin werkte een elitepanel van industrieleiders op het gebied van design in elke regio samen om de allereerste ‘Best of Region’-winnaars in de geschiedenis van de Awards te selecteren.

We kondigden verheugd aan dat dit de winnaars van de ‘Best of Region – UK & Continental Europe’ zijn:

Elfi Vastgoed door MVD ontwerpstudio, Nederland

Het jurycommentaar:

“De mix van materialen is heel goed gecoördineerd met een bijzonder mooi kleurenpalet. De ruimte is aantrekkelijk, warm en verwelkomend. Het gebruik van tapijt doet het akoestisch decoratieve echt opvallen, in plaats van tapijt slechts op één manier te gebruiken.”

AirCastle door CRM Interior Fit-Outs, Dublin

Het jurycommentaar:

“Bijzonder sterk ontwerp met een consistente ontwerptaal doorheen de hele ruimte. De ruimte weerspiegelt het welzijn en creëert een contrast met het drukke leven. Het richt zich op de vier duurzamheidspijlers, en in het bijzonder op materiaalgezondheid in de manier waarop het materiaal werd geselecteerd.”

Hudson River Trading door M.Moser Associates, Verenigd Koninkrijk

Het jurycommentaar: 

“Voldoet aan de vier pijlers. Dit is een goed doordacht project, dat lijkt te beantwoorden aan een sterke en complexe opdracht. Het ontwerp is doordacht en het ontwerp, de afwerking, de materiaalkeuze en de detaillering zijn goed.”

Three HQ door Morgan Lovell, Verenigd Koninkrijk

Het jurycommentaar:

“Zeer goed doordacht en een prachtig ontwerp. Het is gedetailleerd, goed uitgevoerd en voldoet aan alle beoordelingscriteria. Dit ontwerp gaat een stap verder op het gebied van diversiteit, inclusie en duurzaamheid en weerspiegelt de cohesie van het team helemaal.”

De ‘Best of Region – UK& Continental Europe’-jury bestond uit:

Gillian Stewart – Director Interior Design bij Michael Laird Architects, Glasgow (Schotland); Michelle Carr – Lead Creative bij Habitaction, Londen (Verenigd Koninkrijk); Rianne de Kruijf – Senior Interior Designer bij DDock, Amsterdam (Nederland) en Ezequiel Gonzalez Sanchez – Senior Architect bij Colliers, Praag (Tsjechië).

Elke winnaar van een Best of Region stoot nu door naar de volgende fase van de jurering. Daarin zal een panel van internationale designers met naam en faam onze Best of Globe-winnaars bekronen. De Best of Globe winnaars worden eind september 2023 bekendgemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details