Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Shaw is de eerste vloerenfabrikant die de Works with WELL productlicentie ontvangt

Shaw is de eerste vloerenfabrikant die de Works with WELL productlicentie ontvangt

Het licentieprogramma verifieert dat de tapijttegels voldoen aan de WELL Building Standard, zodat klanten eenvoudiger kunnen voldoen aan de ontwerpeisen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Shaw Industries Group, Inc. (Shaw) heeft een licentie verkregen voor het Works with WELLTM -merk voor zijn EcoWorx® en EcoWorx S™ tapijttegelproducten, die wereldwijd verkrijgbaar zijn bij Shaw Contract. Via een licentieprogramma dat wordt aangeboden door het International WELL Building Institute (IWBI), toont het nieuwe merk aan dat de EcoWorx® en EcoWorx S™ van het bedrijf aansluiten bij de gezondheidsstrategieën binnen de WELL Building Standard (WELLTM), waardoor het voor bestekschrijvers en kopers gemakkelijker wordt om producten te kiezen die bijdragen aan het behalen van bepaalde WELL-certificeringsvereisten.

Shaw is de eerste vloerenfabrikant die de Works with WELL productlicentie ontvangt en heeft als early adopter de eerste tapijtproducten ter wereld die het keurmerk ontvangen. EcoWorx® werd eind jaren 90 ontwikkeld en was de eerste PVC-vrije tapijttegel. Het product, dat volledig recyclebaar is, werd vervolgens het eerste vloerbedekkingsproduct met het Cradle to Cradle Certified® certificaat, waarmee het werd geverifieerd als veilig, circulair en verantwoord gemaakt. De nieuwe WELL-markering omvat ook EcoWorx S™, de in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde tapijttegeloplossing met gesloten kringloop die in mei tijdens de Clerkenwell Design Week werd gelanceerd. 

Het verkrijgen van de Works with WELL markering is een verder bewijs van de toewijding van het bedrijf om producten te creëren die de gezondheid en het welzijn van de planeet en haar mensen ondersteunen. Naast het gebruik van het keurmerk kunnen merkteams een QR-code gebruiken die gebruikers doorverwijst naar de productpagina op de website van het IWBI voor meer informatie over de afstemming van WELL kenmerken.

WELL is ’s werelds toonaangevende standaard die zich richt op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met een bibliotheek van holistische, op bewijs gebaseerde strategieën die toepasbaar zijn in gebouwen, organisaties en gemeenschappen. WELL is in meer dan 10 jaar ontwikkeld en wordt ondersteund door het meest recente wetenschappelijke onderzoek. Het bevat belangrijke interventies op gebouwniveau en organisatiestrategieën in 10 conceptgebieden: Lucht, Water, Voeding, Licht, Beweging, Thermisch comfort, Geluid, Materialen, Geest en Gemeenschap.

De afstemming van EcoWorx en Ecoworx S op het materiaalconcept betekent dat de producten kunnen bijdragen aan het behalen van de volgende WELL-certificeringskenmerken:

– X05.2 – vermijden van selecte materiaalingrediënten.

– X06.2 – lage VOC-emissies

– X07.1 – vermelding van ingrediënten

– X08.1 – materialen met verbeterde chemische beperkingen

– X08.2 – geoptimaliseerde producten

“Door te valideren dat EcoWorx en EcowWorx S overeenkomen met de gezondheidskenmerken van materialen binnen WELL, maakt het Works with WELL-handelsmerk het voor klanten die zich richten op gezondheid en welzijn nog gemakkelijker om zelfverzekerde aankoopbeslissingen te nemen,” merkt Kellie Ballew op, Vice President of global sustainability and innovation bij Shaw.

Het IWBI heeft de licentie voor het gebruik van het Works with WELL handelsmerk verleend nadat Shaw een aanvraag had ingediend bij het IWBI en een documentbeoordeling door een derde partij had ondergaan om te bevestigen dat de volgende specifieke producten en kenmerken voldoen aan de vereisten voor de door het IWBI vereiste licentie.

Dit predikaat is het meest recente voorbeeld van Shaw’s inzet voor de gezondheid van materialen en het bieden van marktgerichte oplossingen voor zijn klanten. Andere voorbeelden van het leiderschap en de betrokkenheid van het bedrijf zijn:

– Bijna 90 procent van de producten die het bedrijf produceert zijn Cradle to Cradle Certified® – geëvalueerd op gezondheid van materialen, bescherming van schone lucht en klimaat, productcirculariteit, water- en bodembeheer en sociale rechtvaardigheid.

– Het bedrijf is een van de eerste 30 bedrijven ter wereld dat de WELL Equity Rating nastreeft. Momenteel wordt gewerkt aan de beoordeling van Shaw-gebouwen.

– Shaw-managers maken deel uit van de WELL Home Advisory en de WELL Materials Advisory, die inzicht geven in gezonde huizen en de ontwikkeling van het WELL Materials-concept.

Shaw is een kernlid van de IWBI, een netwerk van wereldwijde merken die de WELL-beweging ondersteunen door expertise en oplossingen te delen die de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen.

“De voortdurende innovatie van Shaw en de validatie van zijn inspanningen aan de hand van strenge normen van derden zijn essentieel voor het creëren van plaatsen waar mensen op de eerste plaats komen”, zegt Rachel Hodgdon, voorzitter en CEO van de IWBI. “We prijzen Shaw voor zijn toewijding op lange termijn aan het ontwerpen van producten die een positieve invloed hebben op mens en milieu.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details