Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Slanke dubbele aluminium taatsdeur met zijlichten geeft bijzonder cachet aan de Frits Philips Lounge
Mondana Nederland BV integreerde een dubbele binnendeur met een minimalistisch design, waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van het systeem van Interior Aluminium Doors (IDA). (Beeld: Mondana)

Slanke dubbele aluminium taatsdeur met zijlichten geeft bijzonder cachet aan de Frits Philips Lounge

De Frits Philips Lounge in het Philips Stadion in Eindhoven heeft een compleet nieuwe look & feel gekregen. Interieurarchitect KRAGT ontwierp een sfeervolle ruimte met een knusse bar, centraal gepositioneerd rond de koffiemeubel, waarmee de hospitality-gedachte duidelijk naar voren komt. De stijlvolle combinatie van kleur, materiaal en vorm geeft het geheel een speels karakter, terwijl een dubbele taatsdeur met zijlichten voor een esthetische en functionele finishing touch zorgt.

Het Eindhovense bouwbedrijf BER Bouw En Renovatie kreeg de opdracht om de make-over te realiseren. In opdracht van deze aannemer integreerde Mondana Nederland BV een dubbele binnendeur met een minimalistisch design. Hierbij maakte de specialist in aluminium ramen en deuren, schuif- en vouwdeuren, lichtstraten, vliesgevels en binnendeuren dankbaar gebruik van het systeem van Interior Aluminium Doors (IDA), onderdeel van Aliplast Aluminium Systems. “Onze Veghelse partner integreerde een dubbele taatsdeur met zijlichten, uitgevoerd in een zwarte structuurlak”, vertelt Marc Mulders, Sales Manager Nederland bij Aliplast. “De minimalistische binnendeuren en wanden combineren de industriële uitstraling van staal met alle voordelen van aluminium, zoals een super strak, slank en robuust uiterlijk, een minimaal gewicht en een aantrekkelijke prijs.”

Voorbeeld van de FR90 brandwerende binnendeur.

Hoge kwaliteit, aantrekkelijke prijs

“Veel opdrachtgevers dromen van robuuste stalen binnendeuren, maar de kosten ervan schrikken vaak af”, weet Marc. “Met de ontwikkeling van het IDA-systeem bieden we hiervoor een prijsbewust en hoogwaardig alternatief. Onze oplossing is drie keer lichter dan staal en aanzienlijk slanker dan een houten binnendeur. Het systeem is zowel toepasbaar voor draaideuren met zichtbare of onzichtbare scharnieren als voor pivoterende deuren – en dit zowel voor enkele als dubbele deuren. Bovendien kan ze voor vaste wanden gebruikt worden. De aluminium binnendeuren springen in het oog dankzij een speciaal ontworpen poederlak met hamerslag effect, die zorgt voor een industriële look. De deuren zijn leverbaar in een uitgebreid gamma aan kleuren en structuren, waardoor ze steeds aan het kleurenpalet van het interieur aangepast kunnen worden. Bovendien genieten klanten standaard van vijftien jaar garantie op het lakwerk. Naar wens kunnen de deuren zowel in het atelier als in het werk geassembleerd worden, waardoor ook grotere elementen mogelijk zijn.”

Brandwerende binnendeuren

Het IDA-systeem is illustratief voor het innovatieve karakter van Aliplast. Een ander mooi voorbeeld zijn de FR90 brandwerende binnendeuren, waarmee de aluminium systeemfabrikant inspeelt op de vraag naar esthetische brandwerende oplossingen. “Brandveiligheid is een belangrijk thema in gebouwen, waarmee al vanaf de ontwerpfase rekening gehouden moet worden”, vertelt Marc. 

Een brandwerende test op het Star75 systeem.

“Om het risico op brand- of rookspreiding tot een minimum te reduceren, zijn in utiliteitsprojecten zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en winkels groter dan 500 m2 brandcompartimenten verplicht. En ook in woongebouwen gelden specifieke eisen voor compartimentering.” 

De brandcompartimenten moeten ervoor zorgen dat in geval van brand en gedurende een bepaalde tijd vuur, warmte en rook zich niet kunnen verspreiden. Hierdoor wordt een veilige vluchtroute gecreëerd voor bewoners, medewerkers, leerlingen en/of bezoekers. 

“Veel architecten, aannemers en opdracht-
gevers zoeken oplossingen in hout of staal, maar met onze aluminium profielen kunnen we dezelfde waarden behalen.”

Succesvol getest

In de bepaling van de brandwerendheidsklasse staat de letter E voor het vermogen om vlammen tegen te houden, terwijl de I staat voor het vermogen om ook warmtegeleiding (stralingswarmte) te blokkeren. “Met een weerstandsklasse van EI30 (30 minuten) en EI60 (60 minuten) is onze FR90 uitermate geschikt als brandwerende binnendeur”, aldus Mulders. “De prestaties van het systeem zijn succesvol getest bij het IFT in Rosenheim. Op aanvraag kunnen wij de rapporten hiervan verstrekken.”

Maximale veiligheid én ontwerpvrijheid

De FR90 brandwerende binnendeuren zijn eenvoudig te monteren en hebben een symmetrische opbouw met brandwerende inserts. Het systeem kan zowel gebruikt worden voor enkele als dubbele deuren, die naar binnen of naar buiten draaien. Bovendien zijn tal van combinaties mogelijk, met een bovenlicht, zijlicht of doorlopende kozijnen. “Met een maximale deurafmeting van 2.798 mm breed x 2.818 mm hoog (dubbele deuren), 2.560 mm breed x 2.560 mm hoog (dubbele paniekdeuren) en 1.650 breed x 2.870 mm hoog (enkele deuren) garanderen wij ook hier een ongekende ontwerpvrijheid.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details